Išplėstinė septynių teisėjų kolegija nutarė, kad už baisius nusikaltimus nuteistam H. Daktarui nėra skirta per griežta bausmė – taip buvo atmestas Henos kasacinis skundas. Ši žinia pribloškė H. Daktaro žmoną, kuri net nesulaukusi, kol teisėja baigs skaityti nutarties motyvus, išėjo iš teismo salės, o po interviu nualpo.

Ramutė Daktarienė stebėjosi, kodėl jos sutuoktinis nebuvo atvežtas iš Lukiškių. „Kodėl Henrikas nebuvo atvežtas, tai turbūt vėl Aukščiausiojo Teismo reikėtų paklausti” , – sakė ji.

Paklausta, kaip toliau planuoja gyventi, R. Daktarienė sakė: „O kaip patartumėte? Kaip patartumėte mums šitoje valstybėje gyventi? Va, aš jus apkalbėsiu, pasakysiu kažką, man jūs nepatiksite ar dar kažkas, kaip man gyventi? Kokį jūs klausimą užduodate, kaip mes turėtume gyventi teisinėje valstybėje? Kad Aukščiausiasis Teismas neįžvelgė nė vieno pažeidimo – reiškia advokatai, teisininkai, kurie baigė tuos pačius mokslus, jie mato, kiti žmonės mato, o teisėjai negali pamatyti?“

Ir tada R. Daktarienė susiėmė už galvos, ėmė klykti, ir nualpo. Bet ją dar spėjo už rankų apkabinti šalia stovėjusi dukra, kuri moterį pasodino ant kėdės. R. Daktarienės šeimos draugai piktinosi, kad teisme dirbantys žurnalistai filmuoja ir fotografuoja, o H. Daktaro dukros net puolė DELFI reporterį – viena jį apipylė stikline vandens, kita griebė už kameros.