Vidurio Portugalijoje daugiau kaip tūkstantis ugniagesių stengiasi pažaboti gaisrus, kilusius praėjusį savaitgalį ir jau nusinešusius 64 gyvybes. Šiek tiek vėstantys orai padeda jų pastangoms, bet termometro stulpelis vis tebesvyruoja ties 35 laipsniais Celsijaus; toks lygis tvyro didžiuliuose Europos plotuose: Italijoje, Austrijoje, Nyderlanduose, net kalnuotoje Šveicarijoje.

Didžiojoje Britanijoje pirmą kartą nuo 1995 metų birželį prognozuojama penkias dienas iš eilės 30 laipsnių viršijanti oro temperatūra: Vakarų Londone – 34 laipsniai, tai yra birželio rekordas nuo 1976 metų.

Italijoje, anot orų specialistų, šiųmetinė karščio banga gali būti stipriausia per pastaruosius 15 metų, – oro temperatūra net 8 laipsniais viršija sezono vidurkį ir siekia 39 laipsnius Celsijaus Milane bei iki 30 laipsnių Alpėse 1000 metrų aukštyje.

Penktadienį prasidėsiančiam Glastonberio muzikos festivaliui gresia lietus su perkūnija ir purvynas, kai trečiadienį apie 200 tūkstančių švęsiančiųjų jau pradeda statyti palapines.

Muzikos mylėtojai Prancūzijoje taip pat kęs karštį, prasidedant metinei šventei „Fete de la Musique“, oficialiai paskelbta karščio banga daugelyje šalies vietų.