E. Galasso teigia, kad idėja riedlentes perdirbti į elektrines gitaras jam kilo prieš ketverius metus, kalbant su profesionaliu riedlentininku Gianfranco de Gennaro:

Pasakoja styginių instrumentų gamintojas Ezequielis Galasso:

„Tiesiog kilo tokia mintis. Riedlentes jis keičia kas 15 dienų. Sakė, kad riedlentės gaminamos ir kieto medžio, jose susikaupia daug energijos. Gaminant riedlentes medžio gabalas apdorojamas dažais, pritaikomas sportininkui, svarbus dizainas, piešinys. Riedlentininkas savo riedlentėje taip pat palieka žymę. Galiausiai šis energijos koncentratas atsiduria šiukšlių dėžėje. Todėl ir pamaniau, kad jas galima prikelti naujam gyvenimui. Gaminu gitaras, todėl pamanėme, o kodėl gitarų nepagaminus iš senų riedlenčių? Nuo tos akimirkos sukau galvą, kaip, panaudojant kuo mažiau išteklių, pagaminti gitarą“.

Pirkėjai – muzikantai, ieškantys išskirtinio instrumento, tokio, kuris nepaliktų abejingų.

Idėja labai patiko ir riedlentininkams, kuriems svarbu, koks likimas ištinka jų ištikimiausias palydoves. Riedlenčių sporto čempionas Tony Hawkas – vienas iš daugelio, sutikusių paaukoti savo lentą E. Galasso projektui.

Apie šių unikalių gitarų kainas jų kūrėjas kalbėti nenori. Jis sukuria maždaug dešimt tokių instrumentų, o tuomet jas parduota – žinia pasklinda iš lūpų į lūpas arba socialinėje žiniasklaidoje.