Specialiai projekto įgyvendinimui įkurta bendrovė „Zhangjiajie Grand Canyon Co. Ltd“, kuriai ir bus patikėtas šios ambicingos idėjos vismas realybe, skaičiuoja, kad darbams prireiks mažiausiai 39 mln. dolerių.

Kaip teigia projekto inžinieriai, tiltas kybos maždaug 300 aukštyje, jo ilgis sieks 430 metrų. Planuojamas tilto plotis – šeši metrai.

Informuojama, kad jame bus įrengtos kelios apžvalgos aikštelės. Stiklo plokščių, kuriomis bus išklotas tilto dugnas, storis sieks 5 centimetrus.

Projekto vadovo Gou Kuno teigimu, dėl saugumo nerimauti tikrai neverta.

„Žmonės, konkrečiai turistai, jau dabar nerimauja dėl šio stiklinio tilto saugumo, tačiau noriu visus nuraminti, kad nerimui ir nuogąstavimams tikrai nėra nė menkiausio pagrindo, nes atlikta daugybė sudėtingiausių bandymų, tiksliai apskaičiuota, kiek žmonių vienu metu galės ant jo pramogauti“, – kritikus ramina projekto vadovas.

Džangdziadzijės Didžiojo kanjono tilto projekto vyriausiasis inžinierius Ma Liangas sako, kad tilto kūrėjai iš visų jėgų stengėsi projektą parengti taip, kad jis harmoningai susilietų su aplinka.

„Stiklinės dalys bus skaidrios, bus galima matyti, kas yra žemai, tad žmonės galės pamatyti, kaip atrodo po jų kojomis atsidūręs kanjonas. Balto plieno konstrukcijos taip pat puikiai dera prie supančio gamtovaizdžio, kanjone dažnai tvyrančioų balkšvų ūkanų“, – sako vyriausiasis tilto projekto inžinierius Ma Liangas.

Skelbiama, kad parko vadovybė griežtai kontroliuotos, kiek žmonių vienu metu bus ant šio įspūdingo tilto skaidria apačia.

„Remiantis inžinierių keliamais reikalavimais, turistų skaičius ant tilto bus griežtai kontroliuojamas ir ribojamas. Vienu metu ant tilto galės būti ne daugiau 800 žmonių. Kontrolė vyks prie įėjimo – tai būtina saugumo procedūra“, – sako vyriausiasis projekto inžinierius.

Ma Liango teigimu, tiltas bus baigtas jau metų pabaigoje. Svečių jis lauks nuo 2016 metų sausio.