Remiantis turimais duomenimis, teroristai iš viso jėga tą naktį galėjo išsivesti net 276 paaugles. Viena iš 21 mergaičių mokyklos Čiboko mieste mokinių, kurios kone per stebuklą spalį buvo paleistos į laisvę, davė išskirtinį interviu „Reuters“.

Ji papasakojo, kaip įkaitėmis tapusios nepilnametės buvo verčiamos priimti islamo tikėjimą ar prievarta tekėti už grobikų islamistų.

Daugiau nei dvejus metus apie mergaičių, kurias islamistai vieną 2014 metų balandžio naktį pagrobė tiesiog iš mokyklos Nigerijos šiaurės rytuose esančiame Čiboko mieste, likimą nebuvo jokių žinių.

Vadinamasis Čiboko pagrobimas sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje, garsūs žmonės inicijavo kampaniją #bringbackourgirls.

Praeitą gegužę viena iš pagrobtų mergaičių buvo rasta – prie krūtinės ji glaudė kūdikį. Atsirado vilties, kad įkaitėmis prieš daugiau nei tūkstantį dienų tapusios mergaitės gyvos.

Neilgai trukus pasirodė informacijos apie dar dvi išlaisvintas Čiboko mokyklos moksleives, o spalį teroristai paleido 21 įkaitę. Susitarimą pasiekti padėjo diplomatai iš Šveicarijos ir Tarptautinis Raudonasis Kryžius.