Be to, šeštadienį per bulių bėgimą Pedregero miestelyje netoli Valensijos buvo mirtinai sužalotas 28 metų ispanas - jį į krūtinę ir pilvą subadė telyčia.

Pamplonoje per ketvirtos San Fermino festivalio dienos bulių bėgimą sekmadienį buvo subadyti du ispanai, kurių būklė dabar yra rimta, o dar trys patyrė galvos sužeidimus, pranešė pareigūnai.

Abu subadyti vyrai buvo sužeisti gatvelėje, vedančioje į koridos areną, pranešė pareigūnai.

Trys kiti vyrai, patyrę galvos sužeidimus, taip pat ispanai irgi buvo paguldyti į ligoninę.

Daugiau kaip 1 000 dalyvių buvo susigrūdę siaurose, akmenimis grįstose Pamplonos senamiesčio gatvėse. Buliai stipriai išsiveržė pro vartus ir 850 m kelią iki koridos arenos nubėgo per pustrečios minutės.

Tačiau ir buliai, ir bėgikai nuolat slidinėjo ir griuvinėjo, o kai kuriuos dalyvius 590 kg sveriantys gyvuliai pakeliui trypė.

Kasmet devynias dienas vykstantis festivalis, kuris baigsis ketvirtadienį, buvo išgarsintas pasaulyje Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romano „Fiesta“ (The Sun Also Rises) ir pritraukia tūkstančius užsieniečių turistų.

Keturi žmonės pirmadienį susižeidė pargriuvę per penktąjį bulių bėgimą šių metų San Fermino festivalyje, pranešė medikai.