Grupės gitaristas Edenas Galindo, vokalistas ir vienas iš grupės įkūrėjų Jesse Hughesas bei būgnininkas Julianas Dorio pasipylus šūviams nedelsiant pasislėpė už būgnų scenos šone. Jie nubėgo nuo scenos, kai jų komandos narys Bootas, pamatęs ištutėjusią užpuoliko apkabą, paragino juos bėgti. J. Hughesas, pravėręs duris į koridorių, akis į akį susidūrė su užpuoliku, kurio šautuvo vamzdis atsitrenkė į durų rėmą. Muzikantas nedelsiant visiems, einantiems iš paskos, liepė apsisukti ir bėgti laiptais žemyn ir pasišalino per šoninį išėjimą.

„Noriu visiems padėkoti už viską, ką jie mums padarė. Tikrai nemanau, kad būčiau – ir nemanau kad bet kuris iš mūsų būtų visa tai ištvėręs be keisto, tikrai unikalais palaikymo, ypač prancūzų – jaunuolių, kurie ten buvo. Jaučiuosi taip, tarsi būčiau ten kartu su jais, ypač dabar, ir esu už tai dėkingas“, - kalbėjo vienas iš „Eagles of Death Metal“ įkūrėjų Jesse Hughesas.

Grupės bosistas Mattas McJunkinsas neišėjo iš salės su kitais grupės nariais. Kai pasigirdo šūviai, jis pasislėpė po ekrano stalu ir užuolaida. Tačiau gerbėjai iš karto pro duris pradėjo veržtis ant scenos ir pasuko į gale esantį kambarį. M. McJunkinsas žinojo, kad jo scenos pusėje nėra jokio išėjimo ir mėgino tai pasakyti kitiems. Jis pasitraukė į kambarį su nemaža grupe žmonių, kurie nedelsiant užbarikadavo duris kėdėmis. Šampano butelis, likęs kambario mini šaldytuve, buvo vienintelis jų turimas ginklas. Daugelis žmonių buvo sužeisti ir kraujavo. Galiausiai nugriaudėjo sprogimas - susisprogdino savižudis.

„Muzika yra mūsų darbas. Tai mūsų gyvenimas ir mes jokiais būdais jo neatsisakysime. Girdėdami žmones ir girdėdami jų istorijas, mes nenorime sustoti. Mes laukiame visų, kurie nori su mumis susisiekti. Koncertai kiekvieną vakarą ir besišypsantys veidai minioje yra tai, kad verčia mus eiti toliau“, - sakė „Eagles of Death Metal“ bosistas Mattas McJunkinsas.

Amerikiečių grupės „Eagles of Death Metal“ rokeriai pasiryžę vėl groti Paryžiaus „Bataclan“ koncertų salėje.

Per išpuolius Paryžiuje lapkričio 13-ąją žuvo 130 žmonių ir daugiau kaip 350 buvo sužeista. Vien tik „Bataclan“ koncertų salėje, kur koncertavo „Eagles of Death Metal“, žuvo 89 asmenys. Grupė po išpuolių nutraukė iki gruodžio 10-osios planuotą savo koncertinę kelionę po Europą ir grįžo į JAV.