Hamburge buvo tikimasi taikios demonstracijos, kurioje turėjo dalyvauti apie 12 tūkstančių žmonių, protestuojančių prieš globalizaciją, bet policija apie tūkstantį kraštutinių dešiniųjų pažiūrų kovotojų išvaikė panaudojusi vandens patrankas ir ašarines dujas.

Per šiuos susirėmimus buvo sužeisti 76 policijos pareigūnai, sakė Hamburgo policijos atstovas.

Pareigūnai per garsiakalbius demonstrantams liepė nusiimti kaukes, tačiau į prašymą nereaguota ir buvo toliau svaidomi įvairūs daiktai.

Vieni demonstrantai stengėsi kuo greičiau pasišalinti, kiti maištingai stengėsi užkirsti kelią vandens patrankoms ir riaušių policijai.

Policija „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti degantis automobilis, ir pranešė, kad buvo daužomos parduotuvių vitrinos.

Protestai su šūkiu „Sveiki atvykę į pragarą“ po šių įvykių buvo atšaukti, bet tūkstančiai demonstrantų naktį toliau dalyvavo smulkesniuose susirėmimuose antrame pagal dydį Vokietijos mieste.

Prognozuojama, kad apie šimto tūkstančių demonstrantų dalyvaus protestuose prieš ir per penktadienį prasidėsiantį dviejų dienų G-20 viršūnių susitikimą.

Hamburge buvo sutelkta 20 000 policijos pareigūnų, paruošta šarvuotų automobilių, sraigtasparnių ir bepiločių orlaivių skirtų stebėjimui.

Pastaraisiais metais tokie didžiulio masto renginiai kaip G20 buvo rengiami atokesnėse vietose, tačiau dėl logistinių priežasčių Vokietija renginį buvo priversta organizuoti viename pagrindinių miestų, kur yra didelis konferencijų centras ir daug viešbučių.