Pilotų bei skrydžių palydovų darbas vis dar iš arti matytas tik nedidelei daliai visuomenės. O ką jau kalbėti apie žmones, kurie pasilieka ant žemės, tačiau ant savo pečių neša ne mažesnę atsakomybę nei lėktuvų kapitonai - mechatikai, technikai, skrydžių dispečeriai.

Nors visos su aviacija susijusios specialybės atrodo gana romantiškos - kelionės, dangaus aukštybės, geri atlyginimai, DELFI naujame projekte "Dangaus profesija" pateiks ne tik gražiąją aviacijos pusę, bet ir išskirtinius pasakojimus apie šio darbo subtilybes, iššūkius, riziką, pavojus ir baimę.

Išskirtiniai kadrai iš aviacijos specialistų kasdienybės, atviri pokalbiai apie keleivių kultūrą, pasaulį sudrebinusias katastrofas, specialistų trūkumą, nelengvą karjeros kelią ir pasisekimo bei gero atlyginimo kainą - tai tik keletas temų, kurias DELFI skaitytojai ras šiame projekte.

Taip pat atsakysime, ar verta bijoti skraidyti, kaip prižiūrimi lėktuvai, kodėl įvyksta avariniai nusileidimai ir kitus kiekvienam keliaujančiam aktualius klausimus.

"Žinoma, žmonės ne be reikalo aukoja kai kuriuos dalykus dėl atlyginimo ir finansinės gerovės, kurią bent iš dalies sau gali leisti. Tačiau galėčiau pasakyti, kad visuomenės akyse pilotų gaunamas uždarbis yra išpūstas. Daug kas galvoja, kad, jei esi pilotas, tavo lagaminėlis, kurį tu vežiojiesi, visada pilnas pinigų. Taip, deja, nėra", - DELFI sakė 29-erių lėktuvo pilotas Marius Lisauskais.