„Tomas neparodė jokios nuostabos, kad aš nevaikštau, - pasakojo Agnieška. – Tiesiog išvis jokios reakcijos. Iš pradžių galvojau, kad čia kažkas ne taip. Visi atkreipia dėmesį, o jis – ne. Bet bėgant laikui supratau, kad jam tai tiesiog nekliudo“.

„Man ta negalia nesudaro jokių kliūčių, - Agnieškai pritarė Tomas. – Visiškai. Vis tiek žiūriu aš ne į išvaizdą, ne į galią ar negalią, o į patį žmogų. Koks jis yra viduj. Neįgalus žmogus yra lygiai toks pats kaip ir mes, jis lygiai taip pat mąsto ir aš manau, kad nėra didelio skirtumo, ar jisai vaikšto ar nevaikšto“.

Agnieška ir Tomas vienu balsu teigė, kad neįgaliojo vežimėlis jiems netrukdo mėgautis kiekviena kartu praleista akimirka. Paklaustas apie pirmojo pasimatymo datą, Tomas nesusimastydamas išpoškino – 2011-ų sausio 21-a. Šią datą pora švenčia kas pusmetį, o specialiai šiam įvykiui atminti draugai pasigamino apyrankes, kurių niekada nenusiima.

Paklausti, ar tolumoje jau skamba Mendelsono maršo garsai, draugai reagavo skirtingai. Kiek susigėdusi Agnieška sumurmėjo, kad „mes kartais pakalbam apie tai“. Užtat Tomas buvo konkretus: “Iš pradžių Agnieškai reikia baigti mokslus, o jau tada – vestuvės, vaikai, šeima“. Tomas prisipažino, kad kaip pasipiršti Agnieškai jis jau sugalvojo, tačiau detalių neatskleidė.

Projekto „Draugystė veža“ tikslas – į Stokholme vyksiantį Eurovizijos dainų konkursą išvežti penkias tokių draugų poras. Agnieškos ir Tomo nuomone, kelionės į Švediją verti būtent jie todėl, kad graži jų draugystės istorija keičia visuomenės požiūrį į neįgaliuosius. Jeigu manote, kad Agnieška ir Tomas verti šios svajonės įgyvendinimo – balsuokite už juos Delfi portale. "Delfi TV" žiūrovų balsavimas prasidės balandžio 23 d.