„Šiandien susitikau su Prezidente, informavau ją ir delegaciją apie situaciją Palestinoje ir sudėtingas bei nebepakeliamas sąlygas, kuriomis gyvena mūsų žmonės dėl besitęsiančios Izraelio vykdomos mūsų žemių okupacijos. Gyvenvietėse auga įtampa, mūsų jaunimas patiria nuolatinį spaudimą, jie apimti desperacijos dėl Izraelio valdžios nesėkmių ir bet kokios politinės ateities, kuri suteiktų vilties dėl visiems priimtinos taikos ir nepriklausomybės šalia Izraelio valstybės, stygiaus“, - sakė Palestinos prezidentas Mahmoundas Abbasas.

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pažymėjo, kad ji yra iš šalies, kuri puikiai supranta palestiniečių problemas, ir pridūrė, kad Lietuva savų tikslų pasiekė taikiomis priemonėmis.

„Lietuva labai gerai supranta jūsų šalies keliamus tikslus ir vilties. Mes taip pat turime galingus kaimynus, išmokome išlikti, išmokome, kaip kovoti už savo nepriklausomybę ir mums tai pavyko. Savo tikslų pasiekėme taikiomis priemonėmis, ir jums linkiu to paties. Linkiu jūsų tautai taikos, klestėjimo ir niekada su niekuo nekariauti“, - teigė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.