Mėgindama sušvelninti motinos griežtą viešąjį įvaizdį, kurį suformavo ne vieną dešimtmetį trunkantis buvimas nuožmaus politinio karo apkasuose, Chelsea kalbėjo apie H.Clinton kaip apie mamą, kuri vaikystėje skaitė jai knygelę „Goodnight Moon“, ir močiutę, kuri dabar mielai atsitraukia nuo politikos, kad paskaitytų anūkei „Chugga Chugga Choo Choo“.

„Kaskart, kai mama išvykdavo darbo reikalais, o tai, laimei, nutikdavo nelabai dažnai, ji palikdavo man raštelius – po vieną kiekvienai dienai, kai jos nebūdavo šalia“, – sakė Ch.Clinton.

Ji taip pat pasakojo, kaip šeimai gyvenant Baltuosiuose rūmuose, jos mama, tuometinė pirmoji JAV ponia, uoliai stengėsi, kad 1994 metais būtų priimtas įstatymas dėl visuotinės sveikatos priežiūros, tačiau jos pastangos buvo bevaisės.

„Mačiau tai iš arti. Tai buvo skausminga. Tai sekino. Ji atidavė tam visas savo jėgas, tačiau, kaip visi žinote, pralaimėjo“, – sakė Ch.Clinton.

„Man, kuriai tuo metu buvo 14-a metų, buvo sunku tai stebėti. Tačiau mano mama – ji buvo nuostabi“, – pridūrė ji.

Po šių žodžių Ch.Clinton pakvietė į sceną savo „mamą, didvyrę ir mūsų būsimą prezidentę“, kurios kalba tapo keturias dienas trukusio partijos suvažiavimo kulminacija.