63-ejų L.Braz jausmingas balsas skambėjo tarptautinės sėkmės sulaukusioje dainoje, kurią 1989 metais išleido prancūzų grupė „Kaoma“.
Apanglėjęs L.Braz kūnas buvo rastas netoli Rio de Žaneiro esančiame pakrantės rajone Sakeremoje, o po kelių valandų buvo sulaikyti trys įtariamieji, pranešė policija.

Vienas jų yra 23 metų Wallace de Paula Vieira, viešbučio vadybininkas, pirmiausia buvo apklaustas kaip liudininkas, bet pareigūnams pateikė prieštaringus parodymus ir galiausiai prisipažino padaręs šį nusikaltimą.

Vėliau buvo sulaikyti kiti du vyrai, pas kuriuos buvo rasta L.Braz kreditinė kortelė ir mobilusis telefonas.

Pasak policijos, trejetas pasinaudojo tuo, kad viešbutyje nieko nebuvo, ir įsiveržė į L.Braz patalpas. Moteris bandė gintis, tačiau buvo sumušta ir išvežta jos pačios automobiliu, kuriame prarado sąmonę.
Nuvažiavus maždaug vieną kilometrą automobilis sugedo ir vagys nusprendė jį padegti, palikdami auką viduje.

Ugniagesiai iš pradžių gavo pranešimą apie gaisrą pačiame viešbutyje, tačiau vėliau jiems buvo pranešta apie netoli jo degantį automobilį. Atvykę gelbėtojai rado jau apdegusį moters kūną.

„La Lambada“ buvo parduota 15 mln. įrašų daugiau nei 100 pasaulio šalių, ji pelnė 80 auksinių bei platininių diskų apdovanojimų ir šimtus apdovanojimų visame pasaulyje, skelbiama L.Braz oficialioje svetainėje.

Devintajame dešimtmetyje L.Braz keletą metų gyveno Prancūzijoje, kurioje jos populiarioji daina buvo panaudota limonado „Odangina“ reklamai.