D. Trumpo pergalė prezidento rinkimuose, kuriuose jis įveikė ilgametę patirtį politikoje turinčią demokratę Hillary Clinton, pasauliui buvo tarsi šaltas dušas.

Toks amerikiečių sprendimas buvo oficiali aštuonerių metų Baracko Obamos administracijos atmetimo reakcija ir skambus antausis visai politinei klasei, vieną dieną paprasčiausiai praradusiai ryšį su savo rinkėjais.

D. Trumpas rinkimų kampanijos metu save reklamavo kaip prašalaitį, kuris Vašingtone padarys esminę pertvarką, o jo rinkimų kampanijos retorika kone kas dieną virsdavo skambiomis antraštėmis pasaulio žiniasklaidoje – pradedant pažadais išspręsti nedarbo problemą ir priversti Europą daugiau mokėti NATO ir baigiant noru gerinti pašlijusius santykius su Rusija ir Kremliaus vadovu V. Putinu.

Kaip ten bebūtų, visi šie rinkimų pažadai neabejotinai pasiteisino. Dabar visiems maga atsakyti į klausimą, kurie iš jų virs (jeigu iš viso virs) realybe? Kaip šis ekscentriškas milijardierius, įsikūręs Baltuosiuose rūmuose, lems mūsų visų – Europos – likimą?

„Trump against Trump“ – programa, subūrusi pagrindinius Vašingtono politikos žaidėjus ir ekspertus, kurie bendromis pastangomis ieškos problemų, aktualių Vidurio, Rytų Europai ir Baltijos šalims, sprendimų: ar D. Trumpas parsiduos V. Putinui ir , jeigu taip, kuris šalis paaukos? Ar NATO išgyvens? Ar Europos Sąjunga bus tokia kaip dabar?

Kas bus D. Trumpo komandoje Baltuosiuose rūmuose, ir ką tie žmonės patars sunkiai prognozuojamam prezidentui? Kas tie išrinktieji patarėjai, galėsiantys šnibždėti D. Trumpui į ausį – demokratai ar respublikonai? Ar D. Trumpas su Europa pradės prekybos karą ir ar tikrai jis norėtų sudalyvauti Europos Sąjungos laidotuvėse?

Tarp garsiausių laidoje dalyvaujančių JAV valdžios pareigūnų – keturiems prezidentams patarinėjęs buvęs Baltųjų rūmų ryšių su visuomene skyriaus vadovas Davidas Gergenas, buvęs CŽA vadovas admirolas Jamesas Woolsey‘is, JAV nacionalinio saugumo departamento pirmininkas Michaelas McCaulas, vyriausiasis „Washington Post“ užsienio naujienų korespondentas Davidas Ignatiusas ir Tarptautinių santykių tarybos pirmininkas Richardas Haassas.

Programoje pristatomi D. Trumpo komandos nariai, didžiausią dėmesį skiriant „patarėjais paskirtiems šeimos nariams“, pateikiami naujausi interviu ir filmuota medžiaga iš inauguracijai sausio 20 dieną besiruošiančių JAV.