Praėjus dienai po Maskvos pareiškimų, kad ji vykdys oro antpuolius prieš „Islamo Valstybės“ taikinius Sirijoje, oro bazėje visu pajėgumu vyko darbai.

Maskva sekmadienį pareiškė, kad jos lėktuvai per pastarąsias 24 valandas į atakas išskrido 20 kartų ir smūgiavo į dešimt „Islamo valstybės“ taikinių, įskaitant mokomąją stovyklą ir savižudžių diržų gamyklą. Rusijos gynybos ministras pareiškė, kad antpuolius iš oro vykdė lėktuvai „SU-34“, „SU-24M: ir „SU-25“. Jie atakavo taikinius Idlibo ir Rakos provincijose.

Ministerijos teigimu, antpuoliai, kuriuos jie atliko tiksliai pataikydami į taikinį, taip pat sunaikino tris amunicijos saugyklas ir keturias „Islamo valstybės“ vadavietės.

Sirijos prezidentas sekmadienį pareiškė, kad Rusijos, Sirijos ir jos sąjungininkių karinės kampanijos sėkmė yra gyvybiškai svarbi siekiant išsaugoti Artimuosius Rytus nuo sunaikinimo.

Jungtinės Amerikos Valstijos, Prancūzija ir Didžioji Britanija teigia, kad Rusija oro smūgiais siekia paremti Basharą al Assadą po pastarųjų sukilėlių proveržių.