„Džiaugiuosi, kad tas kelias, kurį šiandien Seimo nariai priėmė, yra grįžimas į pradinį tašką ir nepriklausomos tarnybos buvimas“, - žurnalistams Seime sakė Ž. Plytinikas.

Paklaustas, ar įstatymo pakeitimas sumažins politikų galimybes daryti įtaką VPT, jis teigė tuo neabejojantis.

„Yra visiškai atsiribojama nuo visų politinių debatų ir politikų įtakų. Tarnyba bus tikrai nepriklausoma dabar“, - tęsė VPT vadovas.

Jis vis dėlto pripažino, kad VPT atskyrimo nuo Ūkio ministerijos nepakanka. Esą skaidresnį viešųjų pirkimų vykdymą užtikrintų tolesnės įstatymo korekcijos. „Visi kiti punktai bus palaipsniui tarnybos dabar siūlomi. Ir peržiūrimas visas įstatymas, aišku. Sėsim prie darbo ir žiūrėsim“, - reziumavo Ž. Plytnikas.

Pakeistas Viešųjų pirkimų įstatymas įsigalios nuo kitų metų.

Įsigaliojus įstatymo pakeitimams, VPT vadovą premjero teikimu skirs prezidentas. Ž. Plytnikas veikiausiai liks savo poste. VPT taps nepriklausoma valstybine įstaiga su atskiru biudžetu. Tarnyba bus atskaitinga Seimui, kasmetines veiklos ataskaitas ji teiks ir Vyriausybei bei prezidentūrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją