"Klausimai su "Nukem" iš esmės yra probleminiai, ir juos tikrai reikia spręsti. Iki galo jų nepavyko išspręsti dėl įvairių aplinkybių. Progresas šiuose klausimuose su "Nukem" yra netenkinantis, paneigti to negalima. Turi būti noras iš abiejų pusių, ne vien tik iš mūsų pusės, bet ir iš rangovo pusės. Susitarti galima, bet viena ir kita pusė turi eiti į tam tikrus kompromisus, o kai pradedama eiti prie vieno ar kito kompromiso, tai tada įsivelia visos kitos aplinkybės", - BNS aiškino IAE vadovas, kurį 2011 metų pavasarį į postą paskyrė buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas ir kurį naujasis ministras Jaroslavas Neverovičius atleidžia nuo vasario 5-osios.

Pasak jo, IAE pirmiausia laikėsi griežtų saugumo reikalavimų, todėl negalėjo nusileisti "Nukem" dėl nukrypimų nuo projekto.

"Kadangi nuolaidų mes nedarėme, tai ir buvo užimta griežta pozicija, kad saugumas yra svarbiausia ir reikalavimai turi būti tokie, kokie yra numatyti techniniame projekte, tai visi nukrypimai gali būti derinami tiek, kiek jie nenukrypsta nuo saugumo reikalavimų", - BNS kalbėjo Ž.Jurkšus.

Kita vertus, Ž.Jurkšus atmeta Energetikos ministerijos priekaištus, esą jis viršijo jam suteiktus įgaliojimus, pasirašydamas susitarimą dėl projekto B2/3/4 sąlygų.

"Tikrai ne", - teigė Ž.Jurškus, BNS paklaustas, ar sutinka su energetikos ministro priekaištais dėl įgaliojimų viršijimo.

"Šis pareiškimas padarytas galbūt skubotai ir nesusipažinus su visa medžiaga, kuria ji (Energetikos ministerija - BNS) disponuoja", - kalbėjo Ž.Jurkšus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)