Nuo spalio šio banko klientai už šią paslaugą mokės 10 Lt komisinį mokestį. Brangsta ir kitos operacijos grynaisiais pinigais.

Nuo spalio grynųjų pinigų įnešimas į savo sąskaitą banko skyriuje litais atsieis 0,3 proc., bet ne mažiau nei 8 Lt. Šiuo metu ši paslauga kainuoja ne mažiau nei tris litus arba 0,05 proc. nuo įnešamos sumos.

Ne mažiau nei 8 Lt kainuos ir grynųjų įnešimas banko skyriuje į kitos asmens sąskaitą, šiuo metu tai kainuoja ne mažiau nei 5 Lt.

Grynųjų pinigų išmokėjimas banko skyriuje nuo spalio atsieis 0,8 proc. nuo sumos, bet ne mažiau nei 9 Lt. Šiuo metu paslauga kainuoja 5 Lt.

Vietinis pinigų pervedimas banko viduje grynaisiais pinigais brangsta nuo 4 Lt iki 7 Lt. Tuo metu nurodymas pervesti lėšas įmokėjus grynuosius pinigus į gavėjo sąskaitą kituose Lietuvoje registruotuose bankuose kainuos 14 Lt.

„Tai atspindi mūsų kryptį skatinti klientus tvarkant paprastus reikalus naudotis šiuolaikinėmis bankinėmis priemonėmis palaipsniui visą skyrių darbuotojų dėmesį sutelkiant į klientų konsultacijas taupymo, paskolų ar kitais sudėtingesniais klausimais“, - DELFI komentavo banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas.

Banko atstovas spaudai atkreipė dėmesį, kad šiuo metu skyriuose atliekamų kasdienių operacijų dalis yra nedidelė, 97,5 proc. mokėjimų atliekama elektroniniu būdu.

Nuo spalio bankas mažina tarptautinių pervedimų eurais įkainius Europos ekonominėje zonoje, taip pat „Visa Electron“ mokėjimo kortelių išdavimo ir aptarnavimo mokesčius.

Be to, pusę metų, nuo 2015 m. sausio 1 d., atliekant litų keitimo į eurus operaciją banko skyriuose įnešimas į savo/bendrasavininko sąskaitą taps nemokamas.

Grynųjų pinigų įnešimas naudojantis specialiais bankomatais ir toliau liks nemokamas. Nesikeičia ir internetu atliekamų operacijų įkainiai.

Lietuvos banko tinklalapyje galima palyginti visų bankų teikiamų paslaugų įkainius. Juos galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)