"Realizuodamas dinamiško augimo strategiją, suplanuotą 200-2002 metams, "Bank Pekao SA" tęsia savo investicijas Vidurio ir Rytų Europos rinkose. Šios investicijos yra ir grupės "UniCredito Italiano" planų realizavimas", rašoma banko pranešime spaudai.

Italijos banko pirmininkas Alessandro Profumo sakė, jog būtent per "Bank Pekao SA" grupė UCI vystys savo veiklą Rytų ir Vidurio Europoje.

Anot patikimų šaltinių, konsorciumas pateikė dviejų dalių pasiūlymą - abu bankai pirks po atskirą akcijų paketą.

"Pekao" kartu su Vokietijos banku "Norddeutsche Landesbank Girozentrale", turinčiu atstovybę Vilniuje, buvo minimas tarp rimčiausių pretendentų pirkti 76,01 proc. LŽŪB akcijų paketą.

"UniCredito Italiano" kartu su didžiausia Europoje Vokietijos draudimo bendrove "Allianz" pernai rugpjūtį nusipirko 52,1 proc. "Pekao" akcijų. Italijos bankas valdo 50,1 proc., "Allianz" - 2 proc. Lenkijos banko akcijų.

Likusias banko akcijas valdo Lenkijos vyriausybė (13,9 proc.), Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (5,3 proc.), banko darbuotojai (14,1 proc.), kiti akcininkai (14,6 proc.).

"Pekao", kurio rinkos vertė yra daugiau nei 8 mlrd. litų, valdo apie 15 proc. paskolų, apie 18,5 proc. indėlių ir 22 proc. mažmeninės Lenkijos bankininkystės rinkos. Jis valdo Ukrainos banką "BDK Ukraina (Polska)", o kontrolinį "Pekao" akcijų paketą valdantis Italijos bankas yra įsigijęs didžiausią Bulgarijos banką "Bulbank" bei vieną Slovakijos komercinį banką.

Turto fondo atstovė spaudai BNS pranešė, kad komisija konkurso dalyvio paraišką pripažino galiojančia ir dabar nagrinės jo pateiktus pasiūlymus. Tikėtina, kad konsorciumas bus pakviestas deryboms.

Kada gali būti paskelbtas konkurso nugalėtojas, kol kas neskelbiama.

Privatizuojamu LŽŪB domėjosi Vokietijos bankas "Nord/LB", "Hansabankas", Lenkijos "Kredyt Bank" ir kai kurie kiti bankai.

LŽŪB privatizavimo dokumentų rinkinius buvo įsigiję keturi potencialūs pirkėjai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją