Jaunuoliai ketina steigti įmonę, kuri projektuos ir programuos robotizuotą įrangą.

„Bandysime spręsti kasdienines problemas, pavyzdžiui, žolės pjovimo, - sako B. Prekeris. - Esame sugalvoję, kaip paprastą ir karštomis dienomis varginantį darbą paversti malonumu: tereikės turėti išmanųjį telefoną.“

Daugiau apie sumanymą jaunasis kūrėjas kol kas nepasakoja, tačiau atskleidžia, jog jų sumanymas leis išspręsti ir sniego valymo problemą.

„Robotų rinkos sektorius Lietuvoje yra mažai užpildytas, - mano B. Prekeris. - Tikimės, kad pirmasis mūsų projektas bus baigtas iki 2015-ųjų ir jau dabar ieškome įmonių, kurios norėtų pabandyti platinti mūsų produkciją.“

Šiuo metu abu jaunuoliai ne tik studijuoja, steigia mažąją bendriją, bet ir dirba: vienas jų - programuotojas, kitas - tinklo administratorius.

Paklaustas, kodėl nusprendė pasukti į šią sritį, B. Prekeris sako, jog robotais domėjosi nuo vaikystės.

„Žinojau, kad ateis laikas, kai hobį bandysiu paversti pajamų šaltiniu. Ši idėja kilo jau seniai, tik jaučiau baimę imtis verslo dėl nežinomybės. Kai sutikau kolegą, su kuriuo turime panašių užmojų ir esami siejami pasitikėjimo, mano baimės išnyko“, - apibendrina jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)