Rugpjūčio pradžioje "Williams" sudarė sandorius dėl bendrovės "TransCanada PipeLines" vakarų Kanados dujų gavybos ir perdirbimo gamyklų bei dujotiekio ir įmonei "Dow Chemical" priklausančio Kočino dujotiekio akcijų dalies įsigijimo.

Sandorius planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos, teigiama "Williams Lietuva" pranešime spaudai.

"Mūsų strategija" yra sukurti platų transportavimo, sandėliavimo ir platinimo tinklą visose pagrindinėse Šiaurės Amerikos skystų gamtinių dujų rinkose, todėl šie pirkiniai yra strateginiai. Kočino dujotiekis yra tiltas tarp "TransCanada" įrenginių ir "Williams" dujotiekių Jungtinėse Amerikos Valstijose", sakė "Williams" viceprezidentas Styvas Springeris (Steve Springer).

"Williams" iš "TransCanada" perka dvi suskystintų dujų gavybos ir perdirbimo gamyklas, kurioms priklauso 3,2 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekis bei 32,5 proc. bendrovei "Dow Chemical" priklausančio Kočino dujotiekio (ilgis - 3,1 tūkst. kilometrų) akcijų.

Finansinės sandorių sąlygos nėra skelbiamos.

Dabar "Williams" JAV turi 12 skystų gamtinių dujų perdirbimo gamyklų bei 19 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekius ir yra didžiausia gamtinių dujų eksportuotoja JAV.

"Williams" Lietuvoje valdo naftos koncerną "Mažeikių nafta".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją