Deryboms artimas "Williams" atstovas VŽ teigė, jog per pastaruosius pusantro mėnesio abiejų šalių derybininkai bendrauja tiesiogiai, telefonu arba faksu kone kasdien. Šią savaitę įvyko trys tokie susitikimai Mažeikiuose ir Vilniuje, o šiandien derybininkai vėl išskrenda į Maskvą.

"Netiesa, kad dėl nesutarimų, kaip bus dalijamas bendrųjų įmonių pelnas, derybos įstrigo",– VŽ teigė "Wiliams" atstovas. Kaip žinoma, AB "Mažeikių nafta" kartu su LUKOIL nusprendė įsteigti vieną bendrąją įmonę, kuri aprūpins Lietuvos naftos koncerną žaliava, ir dar 5 mones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, vienoje iš NVS šalių bei Lenkijoje, kurios versis Mažeikiuose gaminamų naftos produktų didmenine prekyba.

Pasak šaltinio, derybininkai jau susitarė, jog abi šalys valdys po 50% kiekvienos BĮ akcijų, o pelnas bus skirstomas atsižvelgiant į kiekvienos akcininkės indėlį į minėtų BĮ verslo sėkmę atskirose rinkose.

Dabar svarstoma, ką skirti BĮ generaliniais direktoriais, kokie bus jų įgaliojimų apribojimai, kaip bus nustatomos naftos produktų didmeninės kainos, kokia bus eksporto politika ir pan.