Pasak Vyriausybės vadovo, Ministrų kabinetas projektą pateikė, kai tikėjosi vidutinės algos augimo 5 procentais, o dabar prognozuojamas tik 1,5 proc. atlyginimų didėjimas.

"Mūsų pasiūlymas didinti minimalią algą nuo 800 litų iki 850 litų toliau lieka galioti, nors noriu priminti, kad tokį pasiūlymą pateikėme 2011 metų pirmajame pusmetyje, kai Lietuvos ekonomika demonstravo labai spartų atsigavimą ir augimą, eksportas pasiekė stebėtinų aukštumų", - žurnalistams sakė premjeras.

"Tuo metu skaičiavome, kad 2012 metais vidutinis atlyginimas gali augti daugaiu kaip penkis procentus. Praeitų metų pabaigoje peržiūrėjus ekonomikos prognozes, turėjome konstatuoti, kad vidutinis atlyginimas augs daugiausia apie 1,5 procento", - sakė A.Kubilius.

"Tuo tarpu minimalaus atlyginimo didinimas nuo 800 iki 850 litų reiškia, kad minimalų atlyginimą planuojama didinti beveik daugiau nei 6 procentais. Tai mūsų pateiktas pasiūlymas dėl minimalios algos nebeatitinka tos ekonominės realybės, su kuria Lietuva gyvens šiais metais", - teigė ministras pirmininkas.

Sprendimo dėl minimalios mėnesio algos ir viso trišalio susitarimo 2012 metams Vyriausybės, darbdavių bei profesinių sąjungų atstovai pernai lapkričio pabaigoje nepriėmė, o diskusijas atidėjo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją