TVF atstovas Lietuvoje ir Baltarusijoje Markas Hortonas BNS patvirtino, kad dokumento tekstas jau pateiktas Vyriausybei ir Lietuvos banko vadovams. Tikimasi, kad atsakymas iš jų bus gautas artimiausiu metu.

Jeigu Lietuvos Vyriausybė pritars, o TVF vadovybė patvirtins šį dokumentą, Vyriausybė įsipareigos šiemet išlaikyti 3,3 proc. BVP (1,475 mlrd. litų), o kitų metų pirmąjį ketvirtį - 271 mln. litų (per visus metus - 1,4 proc. BVP - 691 mln. litų) fiskalinį deficitą. Šie ir kiti rodikliai skaičiuojami remiantis nuostata, jog BVP kitąmet augs 3,2 proc. - jo bus sukurta 47,135 mlrd. litų vertės.

Ankstesnės Vyriausybės šių metų kovą pasirašytas ir TVF vadovybės patvirtintas ekonominės politikos memorandumas galioja iki 2001-ųjų kovo. R. Pakso Vyriausybė anksčiau pareiškė sutinkanti pratęsti savo pirmtakės prisiimtus įsipareigojimus.

Pasak M. Hortono, siūlomas pasirašyti dokumento tekstas iš esmės nesiskiria nuo jau pasirašyto su ankstesne Vyriausybe. Pakoreguota tik prognozuojamas fiskalinis šių metų deficitas, nes jį Andriaus Kubiliaus vadovaujamas ministrų kabinetas dėl prastos "Sodros" padėties paprašė padidinti nuo sutarto 2,8 proc. BVP (1,225 mlrd. litų) iki 3,3 proc. BVP, ir kai kurios kitos neesminės susitarimo nuostatos.

TVF atstovo tvirtinimu, vasario viduryje į Vilnių atvyksianti fondo misija įvertins Vyriausybės vykdomus įsipareigojimus ir tikriausiai pradės tartis dėl tolesnio Lietuvos ir TVF bendradarbiavimo. Paskutinį kartą Lietuvoje viešėję TVF ekspertai teigiamai įvertino Vyriausybės vykdytą ekonominę politiką ir išreiškė viltį, kad abi pusės ir toliau bendradarbiaus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją