Tai teigta premjero Andriaus Kubiliaus susitikime su Lietuvos interneto paslaugų teikėjais, kur buvo aptartos interneto paslaugų teikimo problemos bei elektroninio verslo plėtros perspektyvos Lietuvoje. Susitikime dalyvavo didžiausi Lietuvos interneto paslaugų teikėjai ir valdžios institucijų atstovai.

Andrius Kubilius sakė, kad reikia numatyti interneto paslaugų plėtros perspektyvas, plėtoti informacinės visuomenės kūrimą ir aptarti, kaip galima būtų pagerinti situaciją.

"Reikia skirti didesnį dėmesį elektroninei veiklai, nes tai svarbu besikuriant informacinei visuomenei", sakė premjeras.

Susitikime akcentuotos pagrindinės interneto paslaugų teikimo problemos, analizuotas "Lietuvos telekomo" sprendimas apmokestinti vietinius pokalbius, filtrų naudojimas, interneto paslaugų plėtojimo perspektyvos.

"Lietuvos telekomo" valdybos pirmininko Gintauto Žentelio teigimu, privatizuojant "Lietuvos telekomą" buvo sudaryta teisinė aplinka ir prisiimta aibė įsipareigojimų, kuriuos bendrovė įvykdė ir dabar nori pasinaudoti savo teisėmis".

Dauguma interneto paslaugų teikėjų išsakė priekaištų dėl "Lietuvos telekomo" nutarimo apmokestinti vietinius pokalbius ir taip sumažinti vartotojų galimybes naudotis internetu neribotą laiką.

Mobiliojo ryšio bendrovės "Omnitel" prezidentas Viktoras Gediminas Gruodis piktinosi "Lietuvos telekomo" monopoliu rinkoje ir nenoru tartis su kitomis tas pačias paslaugas teikiančiomis bendrovėmis.

"Lietuvoje labai daug lėšų išleidžiama naudojantis interneto paslaugomis, JAV tos pačios paslaugos teikiamos gerokai pigiau, nors perkamoji galia ten kur kas didesnė", sakė V. G. Gruodis.

"Lietuvos telekomo verslo sprendimų" direktorius Remigijus Šeris sakė, kad bendrovė ieško galimybių sukurti tam tikras nuolaidų sistemas vartotojams.

"Tai labai ilgas ir sudėtingas darbas, kadangi vartotojų yra keli milijonai, todėl sukurti bendrą nuolaidų sistemą sudėtinga", sakė R. Šeris.

Susitikimo metu buvo nutarta paskirti koordinatorių Vyriausybėje informacinės visuomenės plėtros problemoms spręsti. Juo paskirtas premjero patarėjas Kęstutis Masiulis, o techninę pusę koordinuos Seimo Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Jonas Milerius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją