Ministrų kabinetas pirmadienį pradėjo nagrinėti EBPO rekomendacijų įgyvendinimo planą, tačiau Finansų ministerija paprašė, kad kitos ministerijos pakoreguotų siūlymus ir juos pateiktų iki birželio 13 dienos.

„Mūsų pastaba buvo tokia, kad planas turėtų būti pakoreguotas ir jame liktų tik tos priemonės, kurios gali būti įvykdytos iki 2018 metų pirmojo pusmečio. Tą planą mes matome pirmiausia kaip priemonę, naudingą Lietuvos tapimui nare, o nerašytume ilgų priemonių, kad ir svarbių, iki 2025-2028 metų“, - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė finansų viceministras Algimantas Rimkūnas.

Jis negalėjo atsakyti, kada planas vėl bus svarstomas Vyriausybėje.

„Tai nėra strateginis dokumentas, tai yra konkrečių priemonių iki 2018 metų - iki tapimo nare EBPO - planas. Tai yra daugelio ministerijų priemonės“, - teigė A.Rimkūnas

Anot jo, plane kalbama apie mokesčių, švietimo sistemų, valstybės valdomų įmonių ir kitų sričių reformas.

EBPO kovą pristatė savo rekomendacijas Lietuvai - siūloma tęsti kovą su mokesčių vengimu ir gerinti biudžeto išlaidų efektyvumą, ypač švietimo ir sveikatos apsaugos srityse. EBPO siūlo pertvarkyti valstybės valdomų įmonių valdymą, fiskalinę politiką, kad ji atitiktų su senėjančia visuomene bei galimais makroekonomikos sukrėtimais susijusius fiskalinius iššūkius.

Pradėti stojimo į EBPO procesą šalis pakviesta 2015 metų birželį, o organizacijos ji nare norėtų tapti ne vėliau kaip 2018 metais. Dėl itin griežtų reikalavimų EBPO narėmis gali tapti tik itin ekonomiškai stiprios, skaidrios ir inovatyvios valstybės. Šis klubas dabar vienija 34 šalis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)