Lietuvos ūkio viceministras Gediminas Miškinis jau šį sekmadienį parodos organizatoriams turi pateikti koncepciją, ką Lietuva darys su savo laikinuoju paviljonu. "Nuo jos priklausys ir Hanoverio valdžios sprendimai išnuomoti ar parduoti mums žemę", žurnalistams trečiadienį sakė G. Miškinis.

Lietuva norėtų įsigyti arba išsinuomoti 1500 kvadratinių metrų žemės sklypą, kuris dabar jai nepriklauso. Be to, norint įrengti verslo ir kultūros centrą, reikėtų dar daugiau žemės. Pasak G. Miškinio, tam reikėtų apie 1,5-2 mln. litų.

Parduoti Lietuvos paviljoną Hanoveryje buvo pavesta Valstybės turto fondui, tačiau, anot jo generalinio direktoriaus Stasio Vaitkevičiaus, jį parduoti yra labai mažiau galimybių, pirmiausia dėl neišspręsto žemės klausimo.

"Aš esu įsitikinęs, kad siūlymai parduoti už simbolinę kainą ar nugriauti yra visiškai nenaudingi Lietuvai", teigė Lietuvos generalinis komisaras parodoje A. Miškinis.

Daugelis pasaulinės parodos dalyvių savo paviljonus ketina peversti verslo biurais.

Parodai "Expo-2000", kuri vyks iki spalio 31-osios, Lietuva pastatė ir įrengė laikiną 1008 kvadratinių metrų paviljoną. Sutartyje nustatyta, kad laikinas Lietuvos paviljonas turi būti išmontuotas iki 2001 metų vasario 28 dienos, o jo teritorija sutvarkyta ir grąžinta parodos organizatoriui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją