Pagal ją keičiamas apmokėjimo už akcijas bei investicijų grafikas. Tai jau antras kartas, kai Vyriausybė daro nuolaidą strateginiam investuotojui - pirmą kartą keliems mėnesiams mokėjimai buvo atidėti pernai lapkritį.

Turto fondo ir Norvegijos koncerno "Western Invest" sutartis dėl "Vakarų laivų remonto" 92,8 proc. akcijų pirkimo-pardavimo pasirašyta 1998 metų lapkritį.

Pagal ją už akcijas norvegai iš karto sumokėjo 50 mln. litų, o dar maždaug 33 mln. litų įsipareigojo sumokėti per ketverius metus.

Tačiau, BNS žiniomis, "Western Invest" laiku ne tik nesumokėjo eilinės įmokos už akcijas, bet ir neinvestavo sutartyje numatytų lėšų. Per penkerius metus norvegai įsipareigojo investuoti 80 mln. litų.

"Western Invest" dabar valdo 55 proc. "Vakarų laivų remonto" akcijų, Valstybės turto fondas - 37,2 proc., smulkūs akcininkai - 7,8 proc.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją