Tokiu būdu didžiausios lietuviško kapitalo įmonių grupės investuotojai sieks apginti ne tik valdomų įmonių, bet ir savo reputaciją, rašoma pranešime spaudai.

„Rugpjūčio 14 dieną UAB „Vilniaus prekyba“ kreipėsi į teismą su prašymu neatitinkančiais tikrovės pripažinti M. Marcinkevičiaus kaltinimus, neva grupės įmonės vengė mokėti mokesčius.
Teismas atkreipė mūsų dėmesį į tai, kad daugelis M. Marcinkevičiaus kaltinimų yra nukreipti ne tik prieš „Vilniaus prekybos“ įmones, bet ir prieš grupės akcininkus – fizinius asmenis. Todėl akcininkų prisijungimas prie ieškinio yra logiškas gynybos žingsnis“, – sako „Vilniaus prekybą“ byloje atstovaujanti advokatė Liudvika Meškauskaitė.

Advokatės teigimu, „Vilniaus prekyba“, N. Numavičius, V. Numavičius, I. Staškevičius ir M. Bagdonavičius griežtai neigia M. Marcinkevičiaus viešai mestus melagingus kaltinimus.

Be to, pasak L. Meškauskaitės, įmonė bei jos akcininkai laikosi pozicijos, kad šiuo metu teismas yra vienintelė priemonė sustabdyti M. Marcinkevičiaus melo kampaniją, nukreiptą prieš sąžiningai dirbančias „Vilniaus prekybos“ grupės įmones ir jų darbuotojus.

Likusieji įmonių grupės akcininkai, fiziniai asmenys – Žilvinas Marcinkevičius ir Gintaras Marcinkevičius – priėmė sprendimą bendrai su kitais akcininkais ir UAB „Vilniaus prekyba“ savo reputacijos neginti.

Pastarąsias savaites prieš didžiausią lietuviško kapitalo įmonių grupę UAB „Vilniaus prekyba“ ir su ja susijusias įmones vykdoma intensyvi ir ypač agresyvi melo kampanija. Į iš anksto parengtą ir koordinuojamą puolimą buvo įtraukta ne tik žiniasklaida, visuomenė, bet ir teismai.

Siekdama išsklaidyti mestus įtarimus bei atgauti visuomenės, valstybės vadovų ir institucijų pasitikėjimą „Vilniaus prekybos“ ir susijusių įmonių grupėje pradėta istorinė atvirumo kampanija. Šios kampanijos dalimi yra ir interneto puslapis www.vpatvirai.lt, kuriame visuomenei pateikta bei nuolat pildoma „VP baltoji knyga“.