Bendrovė pranešė, kad ji nebeveikia, o kelionių pardavimai nutraukti.

„Penktadienį turėjome susitikimą su Valstybinio turizmo departamento atstovais ir pranešėme, kad negalime vykdyti veiklos“, - BNS sakė jis.

Pasak D.Tolušio, agentūra buvo vienintelis jo verslas: „Dabar svarbiausia - suvaldyti susidariusią situaciją“.

Bendrovė pranešė, kad kelionių pardavimai nutraukti. Departamentas sprendimą dėl įmonės veiklos pažymėjimo priims pirmadienį, jis buvo sustabdytas

„Voyage-Voyage“ veiklą buvo apdraudusi daugiau kaip 90 tūkst. eurų, kokios įmonės skolos partneriams ir klientams - vis dar neskelbiama.

Balandžio pradžioje Turizmo departamentas dėl lėšų iššvaistymo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. D.Tolušis penktadirnį teigė, kad su juo prokurorai dar nebendravo.

Primename, kad anksčiau penktadienį keliones į egzotiškas šalis rengusios kelionių agentūros „Voyage-Voyage“ savininkas Darius Tolušis teigė neprognozuojantis, ar įmonė atnaujins veiklą. Šią savaitę Turizmo departamentui jis pateikė dalį prašytos informacijos apie skolas - departamentas pirmadienį spręs dėl tolesnės įmonės veiklos.

D.Tolušis BNS patvirtino, kad šią savaitę įmonėje pradėjo dirbti auditoriai, tačiau neaišku, kada jie pateiks išvadas. Jis taip pat neatsakė, ar yra galimybių atnaujinti „Voyage-Voyage“ veiklą.

„Kol kas nenoriu spekuliuoti tuo, negaliu atsakyti į šį klausimą“, - BNS sakė D.Tolušis.

Departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė BNS sakė, kad ketvirtadienį D.Tolušis perdavė dalį informacijos, tačiau ne visą.

„Jis departamente apsilankė ketvirtadienį, suteikė dalį prašytos informacijos apie įsiskolinimus partneriams ir turistams, tačiau vis dar ją turime ne visą, fragmentišką. D.Tolušis pažadėjo, kad kitą antradienį pateiks visą detalią informaciją“, - BNS sakė E.Gaigalienė.

Departamentas „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimą sustabdė balandžio 3 dieną, o dėl lėšų iššvaistymo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Jei įmonė nesusitvarkys iki balandžio 20 dienos, jis bus panaikintas.

Vienintelis bendrovės akcininkas D.Tolušis nuo kovo 26 dienos jai ir vadovauja. Anksčiau bendrovei vadovavo Ingrida Navickaitė, o nuo sausio 26 dienos - Lina Simutienė.
Pernai žlugo du išvykstamųjų kelionių organizatoriai - „Go Planet Travel“ ir „Fresh Travel“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)