Vonios bombas, lūpų balzamus gaminančią įmonę įkūrusių merginų sėkme iš pradžių netikėjo net patys artimiausi žmonės, tačiau dabar aplinkiniai neatsistebi gimnazisčių gabumais, o jų sukurtas bombas vieną po kitos sprogdina savo voniose.

Šešios alytiškės Karolina Slavinskaitė, Monika Truncaitė, Evelina Armanavičiūtė, Monika Šacikauskaitė, Selina Gavelytė ir Ema Kuniutytė prieš du metus įsteigė iki šiol sėkmingai gyvuojančią mokomąją moksleivių bendrovę „H2bubble“.

„Tuomet tik mes pačios „degėm“ idėjomis ir tikėjome savo sėkme, o visi kiti į mūsų verslą žiūrėjo skeptiškai. Netikėdavo, kad mokinės apkritai gali užsiimti verslu, tai jiems atrodė nerimta“, - sakė pati pirmoji vonios bombas – vonioje ištirpstančius , kvepiančius ir odą maitinančius burbulus – pradėjusi gaminti ir savo drauges tokiu užsiėmimu užkrėtusi E. Armanavičiūtė.

Evelina visuomet parduotuvėse ieškodavo natūralių kosmetikos, kūno priežiūros produktų, tačiau tikino, kad Alytuje tai, ko nori, ne visuomet pavykdavo rasti. Tuomet mergina nusprendė natūralius produktus namuose gamintis pati. O pirmieji jos kūriniai ir buvo vonios bombos.

Iš savo verslo merginoms jau pavyksta ir užsidirbti. Švenčių metu jaunosios verslininkės vos spėjo gaminti užsakytas dovanas. Per dvi savaites merginoms pavyko uždirbti 60 eurų.

„Gal ir nėra labai dideli pinigai, bet tikrai ne jie mums svarbiausi. Mes uždirbtų pinigų nesidalijame. Juos visus atidedame ir investuojame į produktų, reikalingų gamybai, pirkimą“, - teigė už finansus įmonėje atsakinga K. Slavinskaitė.

Merginos tikina, kad joms kur kas svarbiau pripažinimas, sugebėjimas įrodyti sau, ir kitiems, kad jaunos merginos gali sėkmingai imtis verslo, uždirbti pinigus.

„O labiausiai smagu, kai mūsų gaminamą produkciją gerai įvertina klientai, kai rekomenduoja iš mūsų ką nors įsigyti kitiems. Pinigai tikrai neatstos patirties, kurią mes įgyjame, laiko, praleisto kartu, komandoje, įgyvendinant vis naujas idėjas ir gyvenant mums malonia veikla“, - įsitikinusi M. Truncaitė.

Vonios bombas, lūpų balzamus moksleivės gamina gimnazijoje, po pamokų. Gaminant reikia laikytis tikslių proporcijų, malti, maišyti. Darbo yra nemažai. Merginos bombų receptą tobulino beveik visus metus, kol atrado aukso viduriuką. Moksleivės atsakingai žiūri į savo veiklą, nenori nuvilti klientų ir stengiasi viską daryti idealiai.

Vonios bombos daugeliui alytiškių – naujiena. Jaunųjų verslininkių dažnai teiraujasi, kam bombos skirtos ir kokia jų nauda.

„Vilniuje, Kaune vonios bombos labai populiarios. Pas mus yra šiek tiek kitaip, bet mes stengiamės jas populiarinti ir Dzūkijos sostinėje. Išbandžiusieji rezultatais lieka patenkinti. Be to, pas mus bombos kur kas pigesnės nei Vilniuje – kone dvigubai, nors mes naudojame tik natūralius produktus ir viską gaminame savo rankomis“, - pasakojo E. Armanavičiūtė.

Jau netrukus merginos alytiškiams ruošiasi pristatyti dar vieną naujovę – plaukų kaukes. Gimnazistės ruošiasi savo produkcija prekiauti Kaziuko mugėje, kurti naują, Valentino dienai skirtą kolekciją.

Dalyvaudamos mugėse jaunosios verslininkės išsiskiria ir iš karto patraukia aplinkinių dėmesį. Merginos apsirengia rožinėmis suknelėmis, jų prekybos vietoje daug žėrinčių spalvų, mergaitiškų akcentų.

„Nenorime į viską žiūrėti per daug rimtai. Kuriame gerą nuotaiką sau ir kitiems. Žmonės prie mūsų prieina ir stebisi, kad pas mus viskas kitaip, lyg iš pasakų šalies. Gražu, kvapnu, dailiai supakuota. Ir vienintelis klausimas būna, ar bombos vonios nesusprogdins? Juokaujame, kad susprogdinti gali tik savo užburiančiu kvapu“, - kalbėjo jaunosios Alytaus verslininkės.