Indeksas „S&P 500“ pirmadienį smuko, po šuolio penktadienį, kai buvo pasiekęs rekordinį maksimumą. Energetikos sektoriaus akcijos neteko 0,9 proc. dėl sumažėjusių naftos kainų.

Po D. Trumpo pergalės lapkritį vykusiuose prezidento rinkimuose JAV akcijų rinka augo, rinkoms viliantis, kad valdant respublikonams biudžeto išlaidos bus didinamos, mokesčiai mažinami, o reguliavimas supaprastinamas.

„Rinka ima rimti po euforinio pakilimo, suvokdama, kad greičiausiai ne viskas bus išspręsta per pirmąjį šimtą dienų“, – sakė „Longbow Asset Management“ direktorius Jake'as Dollarhide'as, pridurdamas, kad rinkoje yra daug neapibrėžtumo.

Pirmadienio prekybos akcijomis pabaigoje akcijų indeksas „Dow Jones Industrial Average“ smuktelėjo 0,09 proc., „S&P 500“ – 0,21 proc., o atskiras technologijų įmonių akcijų indeksas „Nasdaq“ sumažėjo 0,06 proc.

„Hasbro“ akcijų vertė pakilo 14,1 proc. po to, kai antra didžiausia žaislų gamintoja JAV pranešė apie rekordines pajamas šventiniu ketvirčiu.

Šią savaitę apie savo finansinius rezultatus pranešė kelios didžiosios bendrovės, tokios kaip „Gilead Sciences“, „Walt Disney“ ir „Coca-Cola“.

Savo ketvirtojo ketvirčio rezultatus jau paskelbė daugiau kaip pusė „S&P 500“ indekso bendrovių ir per 60 proc. jų pranoko Volstrito analitikų lūkesčius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją