Vokietijos centrinio banko vykdomosios valdybos narys dr. Andreasas Dombretas pareiškė, kad, net jeigu bankų taisyklės bus „lygiavertės“ tiek Jungtinei Karalystei, tiek likusiai Europos Sąjungai, „tai bus nesulyginamai toli nuo prieigos prie bendrosios rinkos“.

A. Dombreto komentarai nuskambėjo privačiame Vokietijos bendrovių ir bankų susitikime, kurį šios savaitės pradžioje Frankfurte surengė „Boston Consulting Group“. Kaip teigia BBC verslo redaktorius Kamalis Ahmedas, šie komentarai atspindi aiškų Vokietijos požiūrį, Jungtinei Karalystei pradedant pasitraukimo iš ES procesą, ir šis požiūris – karingas.

„Dabartinis modelis naudojant Londoną kaip vartus į Europą greičiausiai nebegalios“, – sakė A. Dombretas renginyje už uždarų durų. A. Dombertas aiškiai leido suprasti, kad jis nepalaiko „konfrontacinio požiūrio“ į būsimus santykius tarp JK finansinių paslaugų sektoriaus ir ES. Bet jis tvirtino, kad esama „didelių neaiškumų“ dėl to, kaip rutuliosis „Brexit“ derybos ir su kokiomis esminėmis kliūtimis teks susidurti.

Vokietijos centrinio banko pareigūnas, atsakingas už bankininkystės ir finansų priežiūrą, išsakė susirūpinimą dėl to, kad tendencijai, orientuotai į tarptautiniu lygmeniu suderintus standartus, daromas spaudimas ir kad Jungtinė Karalystė gali mėginti tapti vadinamuoju „Europos Singapūru“ po „Brexit“, mažindama mokesčius ir švelnindama finansinį reguliavimą, taip siekdama paskatinti bankus ir įmones investuoti į šalį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)