Tuo tarpu pats bankas, didžiausias kreditorius Vokietijoje, pagerino savo balansą, pardavęs jam priklausančią britų draudikę.

JAV teisingumo departamentas pareikalavo „Deutsche Bank“ sumokėti 14 mlrd. JAV dolerių, kad būtų nutrauktas tyrimas dėl galimų pažeidimų prekiaujant vertybiniais popieriais, kurie prisidėjo prie 2008 m. pasaulinės finansinės krizės. Antradienį banko akcijos smuko iki rekordinio minimumo, tuo sustiprinusios nerimą dėl didžiausio Europos ekonomikos finansų sektoriaus.

Vokietijos finansų ministerija paneigė savaitraščio „Die Zeit“ pranešimą, kuriame teigiama, kad šalies vyriausybė ir finansinės institucijos kuria „Deutsche Bank“ gelbėjimo planą tam atvejui, jeigu bankui nepavyktų pritraukti kapitalo pretenzijoms JAV sureguliuoti.

Anot laikraščio, šalies vyriausybė kartu su finansinėmis institucijomis svarsto priemones, kurios leistų „Deutsche Bank“ parduoti aktyvus kitiems kreditoriams už kainą, kuri susilpnintų banko naštą. Blogiausiu atveju vyriausybė įsigis 25 proc. banko akcijų, rašė laikraštis. Vis dėlto Vokietijos vyriausybė vis dar tikisi, kad „Deutsche“ neprireiks valstybės paramos, ir kol kas ji tik svarsto potencialius gelbėjimo scenarijus, pridūrė „Die Zeit“.

„Šis pranešimas neatitinka tikrovės. Vokietijos vyriausybė neruošia jokio gelbėjimo plano, nėra jokio pagrindo tokioms spekuliacijoms“, – pareiškė šalies finansų ministerija.

Du šaltiniai, artimai susipažinę su situacija, taip pat pranešė, kad Vokietijos bankų priežiūros institucija (BaFin) nerengia veiksmų plano nepaprastosios situacijos atvejui.

„Deutsche Bank“ akcijų vertė trečiadienį nukrito 3,9 procento.

Banko atstovas paneigė „Die Zeit“ pranešimą ir paragino remtis interviu, kurį trečiadienį laikraščiui „Bild“ davė banko vykdomasis direktorius Johnas Cryanas.

„Aš nė karto neprašiau kanclerės paramos. Ir nesiūliau nieko panašaus“, – sakė Dž. Krajanas „Bild“ žurnalistams, atsakydamas į pranešimus apie tai, esą jis kreipėsi į Angelą Merkel (Angela Merkel) su prašymu įsikišti į ginčą dėl su RMBS (būsto hipoteka užtikrintų vertybinių popierių) su JAV teisingumo departamentu.

„Deutsche Bank“ trečiadienį pranešė pardavęs „Abbey Life“, jam priklausančią britų draudikę, įmonei „Phoenix“ už 1,2 mlrd. dolerių. Banko vadovybė pažymėjo, kad šis sandoris turėtų padidinti banko kapitalo pakankamumo koeficientą 10 bazinių punktų, bet kartu perspėjo, kad dėl nurašymų bankas gali patirti apie 800 mln. eurų nuostolių.

„Goldman Sachs“ analitikai trečiadienį skelbė, kad JAV pretenzijų sureguliavimas bankui „Deutsche Bank“ gali kainuoti 2,8-8,1 mlrd. JAV dolerių.