Trečiadienį Vokietijos ekonomikos ministerija padidino savo ekonomikos augimo prognozes šiems metams nuo ankstesnių 1,5 proc. iki 1,8 proc. Manoma, kad 2016 metais ūkio plėtra sieks 1,8 proc., nors ankstesniame dokumente rodiklis sudarė 1,6 proc. Praėjusiais metais šalies ekonomika taip pat augo 1,6 procento.

"Vokietijos ekonomikos augimas vėl kyla. Ir toliau išliekanti stipri darbo rinka, kylantys atlyginimai ir didėjantis užimtumas leidžia Vokietijai toliau judėti tvirto augimo keliu, - nurodo šalies ekonomikos ir energetikos ministras Sigmaras Gabrielis oficialiame savo pranešime. - Viena iš kolonų, palaikančių situacijos pagerėjimą, tapo vartojimas vidaus rinkoje, todėl šis atsigavimas skiriasi nuo anksčiau registruotų".

Kelis pastaruosius metus vienu iš pagrindinių Vokietijos ekonomikos variklių buvo eksportas, o štai šalies vartotojai, kitaip nei kaimyniniuose Europos regionuose, nebuvo linkę išlaidauti. Tačiau užimtumo lygiui bei gaunamiems atlyginimams pakilus pasikeitė ir gyventojų požiūris. Dabar šalies vyriausybė prognozuoja, kad vartojimas Vokietijos privačiajame sektoriuje šiemet pakils 2,0 proc. 2014-aisiais rodiklis buvo išaugęs 1,2 proc., o štai ateinančiais metais laukiama, kad jis išaugs 1,6 procento.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)