Derybos dėl daugiau nei 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastato ilgalaikės nuomos pradėtos su Lietuvos ir prekybos centrų operatoriais iš Lenkijos.

Bendrovės „Alytaus valda“, valdančios pastatą, bendrasavininkas Nerijus Čaplikas patikino, kad patalpose, kur penkerius metus buvo įsikūręs „Bauhof“ prekybos centras, tikrai ketinama atidaryti statybinių medžiagų prekybos centrą. Derybos dėl daugiau nei 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastato ilgalaikės nuomos pradėtos su Lietuvos ir Lenkijos įmonėmis.

„Šiuo metu vyksta derybos su keturiomis bendrovėmis –„Ermitažu“, „Moki veži“, „Senukais“, ir statybinių medžiagų tinklu „Obi“. Sutartis bus pasirašyta su ta įmone, kuri pasiūlys geriausias sąlygas, kuri bus konkurencingiausia. Netrukus paaiškės, kuri tai bus įmonė“, - situaciją komentavo N. Čaplikas, nenorėjęs atskleisti, kuri įmonė turi daugiausia galimybių.

„Obi“ yra vokiečių prekybos milžinas, turintis daugiau kaip 500 prekybos centrų Vokietijoje ir Centrinėje bei Rytų Europoje. Nors bendrovė būstinė yra Vokietijoje, N. Čaplikas teigia, kad derybos vyksta per Lenkijos įmonę.

Lenkijos prekybos centrus pamėgę alytiškiai svarsto, kad koją į buvusias „Bauhof“ patalpas atkakliausiai kelia statybinių medžiagų tinklas „Obi“, tačiau N. Čaplikas informacijos nepatvirtino, bet ir nepaneigė.