Vykdant valstybinę medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, kontrolę, prekybos įmonėje buvo atrinkti nerūdijančio plieno gaminių pavyzdžiai ištirti laboratorijoje.

Atlikus tyrimus, nustatyta, kad metaliniai sieteliai (14 cm skersmens, b. k. 859400506732) į maistą išsiskiria 11,2 mg/l, o arbatos sieteliai (b. k. 590758881119) – 0,74 mg/l geležies. Tai 37,3 ir 2,5 karto viršija didžiausius Lietuvos higienos normoje nustatytus leistinus šios medžiagos migracijos kiekius.

Į Lietuvą šiuos gaminius įvežė UAB „Gerduva“ (Vasario 16-osios g. 21 A, Gargždai). Sietelių biriems produktams tiekėjas – „U.T.C.“, Čekija, arbatos sietelių – „Hanipol FH“, Lenkija, gamintojas – „Jiamei Daily Necessity Ceramics“, Kinija.

Prekyba nesaugiais gaminiais sustabdyta, tiekėjams nurodyta juos surinkti iš rinkos – iš UAB „Gerduva“ firminių parduotuvių. Kituose prekybos tinkluose šios prekės nebuvo išplatintos.

Vartotojai, įsigiję nesaugių kiniškų sietelių, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Geležis – žmogui būtinas mikroelementas, kurio yra ir daugelyje maisto produktų, tačiau per dideli kiekiai neigiamai veikia žmogaus virškinimo sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją