„Vyksta dabar keturi tyrimai. Mokestinis tyrimas nėra kažkoks siaubas, kur VMI jau yra įsitikinusi, kad kažkas nuslėpta. Tyrimo metu nustačius neatitikimus, galima tvarkyti deklaracijas, galima sumokėti mokesčius be jokių baudų“, - BNS sakė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

Jis negalėjo atskleisti, kurias bendroves šiuo metu tikrina VMI ir kada tyrimai bus baigti. D.Buta nekomentavo, ar VMI tiria ir fizinius asmenis, susijusius su koncernu.

„MG Baltic” ekonomikos ir finansų direktorius Vidas Lazickas BNS sakė, kad koncerno įmonės bendradarbiauja su VMI ir teikia jai visą informaciją.

Dienraštis „Verslo žinios“ penktadienį rašė, jog šiuo metu vyksta tyrimai dėl dviejų įmonių ir dviejų fizinių asmenų, o kitą savaitę bus pradėti tyrimai dėl dar dviejų įmonių.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar 2014 metais sukritikavo VMI darbą ir teigė, kad „naujas formas įgavę oligarchiniai dariniai skaldo ir dalinasi Lietuvą“. Žiniasklaida spėliojo, jog šalies vadovės minėti dariniai buvo „MG Baltic“ ir koncernas „Icor“.

D.Mockus buvo apklaustas galimos politinės korupcijos tyrime, kuriame koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas papirkus buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį. Pastarajam pateikti įtarimai prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu.

Koncerno grupei priklauso alkoholio gamybos ir prekybos įmonės „Stumbras“, „Alita“, „Mineraliniai vandenys“, LNK televizija, naujienų portalas alfa.lt, nekilnojamojo turto bendrovės „Mitnija“ ir „MG Valda“, mažmeninės prekybos drabužiais įmonė „Apranga“, logistikos bendrovė „Tromina“.

„MG Baltic“ 2014 metų konsoliduotas grynasis pelnas siekė 13,444 mln. litų - 23,3 proc. mažiau nei 2013 metais, konsoliduotos pajamos išaugo 12,5 proc. iki 577,587 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)