Su ITAR-TASS korespondentais bendravusio G. Timčenkos nuomone, Vakarai apsiskaičiavo kurdami baudžiamąsias priemones ir tikėdamiesi pakeisti Rusijos užsienio politiką paveikę prezidentui V. Putinui artimų asmenų ratą.

"Ne, šitai gali būti išbraukta, - tikino verslininkas, įtrauktas į JAV "juodąjį sąrašą". - Vladimiras Vladimirovičius (Putinas. - ELTA) galvoja tik apie Rusijos interesus (...), čia negali būti jokio kompromiso. Mūsų verslininkų galvose net nekiltų mintis apie tai kalbėti. Naivu manyti, jog tokie metodai ką nors išgąsdins ar privers mus atsitraukti".

G. Timčenka buvo vienas pirmųjų asmenų, kurio lėšas įšaldė Vašingtonas. Verslininkui priklauso didelė gamtinių dujų gavybos įmonės "Novatek" akcijų dalis, jis taip pat turi anglių kasybos korporacijos "Kolmar", chemijos kompanijos "Sibur" ir "Rossija" banko akcijų.

Oligarcho turtas vertinamas 12-16 mlrd. JAV dolerių (30-41 mlrd. Lt). Pats verslininkas tikino nesinaudojantis kompiuteriu ar mobiliuoju telefonu, nes bijo būti sekamas, taip pat nesureikšmina savo turimų milijardų, kuriuos įgijo V. Putino valdymo laikais.

"Už save galiu kalbėti atvirai ir aiškiai: jei bus būtina, rytoj viską atiduosiu valstybei. Arba labdarai. Kad jie (pinigai. - ELTA) būtų panaudoti prasmingai, - tikino G. Timčenka. - Su žmona dažnai diskutuojame šia tema. Mums asmeniškai nereikia milijardų".

Verslininkas teigė dėl sankcijų nebegalintis naudotis "Mastercard" ar "Visa" išankstinio apmokėjimo sistemomis, todėl šiuo metu naudoja Kinijos "UnionPau" kreditinę kortelę.