Ukrainos finansų ministerijos ir Ukrainos vertybinių popierių valdytojų laikinojo komiteto trumpame pranešime sakoma, kad šalių diskusijos buvo „išsamios“, bet nieko nekalbama apie pasiektą pažangą.

„Ukrainos delegacija ir laikinasis skolintojų komitetas surengė išsamias diskusijas San Fransiske. Derybos tęsiasi“, – rašoma pranešime.

Vienas toms diskusijoms artimas šaltinis sakė, kad penktadienį neplanuojama surengti jokių tiesioginių derybų investicijų milžinės „Franklin Templeton“ būstinėje San Fransisko pakraštyje.

„Diskusijos bus tęsiamos telefonu“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Ukraina siekia, kad jos bendra skola užsienio subjektams per ateinančius ketverius metus būtų sumažinta 15,3 mlrd. JAV dolerių (13,7 mlrd. eurų), o du trečdalius šios sumos valdo „Franklin Templeton“ ir trys kitos stambios finansų bendrovės.

Ši grupė atsisako reikšmingai sumažinti jų kontroliuojamų obligacijų vertę ir nori, kai siūlomas išpirkimo termino pratęsimas būtų atšauktas iškart, kai tik Ukrainos smunkanti ekonomika vėl pradės augti.

Šaltiniai sakė, kad obligacijų valdytojai iškėlė griežtas sąlygas, pagal kurias sutiktų nurašyti 5–10 proc. skolos – gerokai mažiau negu 40 proc., kaip pageidavo Kijevas.

Vėliau Ukrainos finansų ministrė Natalie Jaresko pateikė atsakomųjų pasiūlymų, kurių detalės neviešinamos, bet teigiama, kad ministrė sumažino skolų, kurias siekiama nurašyti, sumą.

Jungtinėse Valstijose gimusi Ukrainos finansų vadovė sakė, kad šis derybų ratas yra „paskutinis“ ir grasino įšaldyti palūkanų mokėjimą ir pagrindinės sumos mokėjimus už eurais denominuotas obligacijas, kurie turėtų būti atlikti artimiausiomis savaitėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)