Apie tai pranešta po Vilniaus mero Artūro Zuoko susitikimų Vilniuje su tarptautinio investicijų banko "Schroder Salomon Smith Barney" ir finansų maklerio įmonės "Suprema" atstovais.

Pasak mero patarėjos Rūtos Dirsienės, savivaldybė tikisi, kad į jos kvietimą teikti savo pasiūlymus atsilieps ir daugiau Vakarų finansų institucijų. R. Dirsienė BNS sakė, kad kol kas nėra kalbama apie konkrečią sumą, kurią galėtų pasiskolinti Vilniaus savivaldybė.

"Euroobligacijų emisija padėtų savivaldybei pigiau skolintis užsienyje ir tokiu būdu įgyvendinti naujus miestui būtinus projektus", rašoma ketvirtadienį išplatintame savivaldybės pranešime spaudai.

Pasak jo, Vilniaus savivaldybei skolinantis užsienyje, obligacijų metų palūkanos dabar galėtų siekti apie 8,5-9 proc. Lietuvos bankai dabar skolina maždaug už 10-12 proc. palūkanas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją