Vilniaus savivaldybės tarybai teikiamas projektas, pagal kurį nuo 2017 m. sostinės svečiams būtų įvestas vadinamasis „pagalvės mokestis“ – 1 euras asmeniui už vieną nakvynę.

„Mes turime galimybę surinkti pinigus, kuriuos sumokėtų miesto svečiai, ir už juos galėtume vystyti miesto turizmo infrastruktūrą, skatinti skrydžius ir pritraukti naujų viešbučių svečių ir panašiai. Šiuo metu tai daroma iš biudžetinių lėšų, bet biudžetines lėšas galima panaudoti racionaliau“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo G. Paluckas.

Tuo tarpu Nacionalinės turizmo verslo asociacijos vadovė Žydrė Gavelienė mano, kad Vilniui būtinos investicijos turizmo rinkodarai užsienyje vystyti.

„Mes jau šiandien matome, kad Vilnius, kaip lankytina vieta, turistų akyse pralaimi konkurencinėje kovoje Rygai ir Talinui.

Turistai mieliau pinigus leidžia Latvijos ir Estijos sostinėse. Tai jeigu pavyktų šį mokestį į vesti nuo liepos 1 d. ir pavyktų tikslingai jį panaudoti turizmo rinkodarai užsienyje, manau, kad tai tikrai yra puiki investicija. Ji tikrai yra labai reikalinga šiuo momentu“, - teigė Ž. Gavelienė.

Tokia iniciatyva jau buvo svarstyta pernai vasarą, tačiau tuomet valdančiajai koalicijai nesuderinus pozicijų, klausimas buvo atidėtas.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti čia.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.