Apie tokius planus DELFI patvirtinusi Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sakė, kad su investuotojais deramasi dėl naujai statomų viešbučių.

„Dabar labai gerose dviejose Vilniaus vietose yra pasirašyti ketinimų protokolai su „Hilton“, tačiau dar vyksta derybos su investuotoju. „Hilton“ duoda franšizę arba franšizę su valdymu. Dabar vyksta derybos ir iki šio mėnesio pabaigos turėtų paaiškėti, ar investuotojas ketina investuoti“, - DELFI sakė ji.

„Hilton“ viešbučiuose Vilniuje būtų po daugiau nei 100 kambarių. Kalbos apie tai, kad Lietuvoje įsikurs šio pasaulinio tinklo viešbučiai Vilniuje sklando ne vienerius metus.

Jau anksčiau skelbta, kad pirmasis „Hilton“ viešbutis Baltijos šalyse šių metų pabaigoje turėtų atsidaryti Estijos sostinėje Taline.

Pašnekovės teigimu, per artimiausius dvejus-trejus metus Vilniuje iš viso turėtų atsirasti penki-šeši nauji viešbučiai, tačiau kitų ateinančių viešbučių pavadinimų neatskleidžia.

Evalda Šiškauskienė
„Mano žiniomis, dabar Vilniuje naujai yra statomi du-trys viešbučiai, iš kurių du turėtų būti „Hilton“, taip pat prie Bernardinų sodų ir Rotušės naujus viešbučius planuojama įkurti senuose pastatuose“, - sakė E. Šiškauskienė.

Pasak jos, investuotojų susidomėjimas Vilniumi padidėjo po to, kai vėl iki 9 proc. buvo sumažintas PVM viešbučiams.

„Taip pat daugėja skrydžių, jaučiamas konferencinio turizmo interesas, taip pat padeda Vyriausybės sprendimas iš buvusių Sporto rūmų padaryti Kongresų centrą“, - kalbėjo pašnekovė.

Apie naują viešbutį neminint pavadinimo Vilniuje kalbama ir nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Inreal“ metinėje apžvalgoje.

„Viešbučių plėtra neturėtų sustoti ir 2015 metais. Gegužę Vilniuje Gedimino prospekte planuojama atidaryti rekonstruotą „Ambassador“ viešbutį, o artimiausiu metu 130 kambarių viešbučio statybos turėtų būti pradėtos šalia „Forum Palace“ verslo ir laisvalaikio centro. Ateityje naujus viešbučius jau planuojama arba svarstoma steigti Vilniaus miesto Pilies, Dominikonų, Rinktinės bei Didžiojoje g.“, - rašoma apžvalgoje.

Tačiau bendrovės analitikai DELFI negalėjo įvardyti, kokių pavadinimų viešbučiai įsikurs minėtose vietose.

Klaipėdoje svarstoma apie viešbučių steigimą Liepojos bei Malūnininkų g., tuo tarpu Kaune naujų viešbučių plėtra artimiausiu metu nėra planuojama

Per 2014 metus Lietuvos viešbučiai apgyvendino daugiau nei 1,8 mln. svečių, iš kurių apie 60 proc. sudarė užsienio turistai. Besiplečiantys šalies oro uostai daro tiesioginę įtaką augančiam viešbučių užimtumui šalyje, kuris 2014 metų pabaigoje išliko rekordiškai aukštas – apie 48 proc.

2014 metais Lietuvoje didėjo siūlomų viešbučių numerių skaičius, kuris metų pabaigoje siekė apie 13,3 tūkst. Naujai pastatyti arba rekonstruoti viešbučiai buvo atidaryti 6 Lietuvos miestuose ir jie rinkai iš viso pasiūlė 260 numerių.

Pasak „Inreal“, iš analizuotų lankomiausių šalies miestų pigiausia nakvynė standartiniame dviviečiame kambaryje, priklausomai nuo viešbučio lygio, kainavo Druskininkuose ir Kaune, kur kainos svyravo nuo 26 iki 84 eurų už naktį.

Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje bei Neringoje kainų intervalas buvo didesnis – vidutiniškai nuo 32 iki 96 eurų.

Lyginant su ankstesniais metais, 2014 metais kainos Lietuvos viešbučiuose išliko nepakitusios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)