Kepyklos atidaryme dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pasidžiaugė, kad sostinės bendrovė investavo nemažai lėšų į modernią įrangą, sukūrė papildomų darbo vietų ir išplės duonos produktų eksportą. Be to, prisipažino, kad Vilniaus duona jai kelia ypatingų sentimentų.

„Esu vilnietė ir man Vilniaus bei Palangos duona sukelia labai nuostabius jausmus. Ne visada įpirkdavome skanėstus, bet Vilniaus duona su sviestu ir cukrumi juk buvo pagrindinis skanėstas, kuriuo dalindavomės visi“, – kalbėjo prezidentė.

„Vilniaus duona“ į naują kepyklą iš viso investavo 9,3 mln. eurų. Išplėtus V. A. Graičiūno gatvėje esančią įmonės kepyklą statinių plotas padidėjo beveik 2,5 karto ir siekia 10,9 tūkst. kv. metrų.

Bendrovės komercijos direktoriaus Gražvydo Juknos teigimu, įdiegtos dvi papildomos gamybos linijos, skirtos batonams ir sparčiai populiarėjančiai sumuštinių duonai. Tai leis padvigubinti gamybos apimtis ir pasiūlyti daugiau naujų gaminių, užtikrinti aukštesnę jų kokybę.

Anot direktoriaus, kepyklos naujovė – patalpa, kurioje oras daug kartų išvalomas per itin modernius filtrus.

„Ši naujovė padeda užkirsti kelią mikroorganizmų patekimui į aplinką, kurioje pakuojama duona. Patalpoje oras yra 10 tūkst. kartų švaresnis už tą, kuriuo įprastai kvėpuojame. Jos privalumas – ilgesnis produktų galiojimo terminas, nenaudojant konservantų. Šioje aplinkoje gali dirbti tik tie darbuotojai, kurie išklausė reikiamus kursus ir išlaikė specialius testus“, – teigia G. Jukna.

Taip pat viena iš kepyklos technologinių naujovių yra gamybos linijoje naudojamas robotas, kuris leidžia sumažinti rankų darbą kepykloje.

Didžiausius pardavimus „Vilniaus duonai“ praėjusiais metais generavo sparčiai populiarėjanti sumuštinių duona, batonai ir juoda ruginė duona. Įmonės atstovai tikisi, kad nauja kepykla leis ir toliau didinti sumuštinių duonos bei batonų pardavimus.

„Planuojame vartotojams pasiūlyti daug naujovių: naudingomis medžiagomis praturtintus, inovatyvios sudėties ir išvaizdos duonos gaminius, taip pat sveikesnių produktų liniją“, – sako įmonės komercijos direktorius.

Jo teigimu, abiem naujos gamybos linijoms dirbant visu pajėgumu, kepyklos darbo našumas pasiektų virš 80 tūkst. kg duonos gaminių per dieną.

„Vilniaus duonos“ komercijos direktorius pabrėžia, kad naujoji kepykla bus labai svarbi ir siekiant eksporto augimo.

„Tikime, kad naujoji kepykla padės įmonei ne tik sustiprinti pozicijas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, bet ir visame pasaulyje. Ji leis smarkiai padidinti eksporto apimtis ir sukurti daugiau specialiai užsienio šalių vartotojams skirtų gaminių“, – teigia G. Jukna.

„Vilniaus duonos“ eksporto rodikliai 2015 m. smarkiai šoktelėjo į viršų – įmonė eksportavo 66 proc. daugiau produkcijos nei 2014 m. Pernai ši suma siekė 1,5 mln. eurų, o užpernai – 0,9 mln. eurų. Įmonė savo produkciją šiuo metu daugiausia eksportuoja į Suomiją, Latviją, Jungtinę Karalystę, Estiją, Airiją.

Įmonės pajamos pernai augo 1,9 proc. – 2015 m. ji gavo 29,7 mln. eurų pajamų, 2014 m. – 29,2 mln. eurų. Pardavimai tonomis pernai, palyginti su 2014 m., padidėjo 2,1 proc.

Iš viso „Vilniaus duona“ turi 455 darbuotojus. Naujoje kepykloje dirbs 147.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)