Geriausių verslo planų autoriais pripažinti: Evaldas Venskutonis (Maisto užsakymo į namus mobilioji aplikacija), Domas Markevičius (Antrasis ekranas – galimybė išmaniuoju telefonu valdyti reklaminiuose ekranuose pateikiamą turinį), Jonas Abromaitis (žaidimas „Nedoras ūkininkas), Laurynas Mažuolis (Elektroninė konsultacijų gėdingoms fiziologinėms problemoms spręsti, sistema – „NeGeda.lt“), Povilas Vytautas Dudonis (Abipusis komunikacijos kanalas tarp prekybininkų ir vartotojų).

„Tokioje mažoje šalyje kaip Lietuva gimsta didelės idėjos – tai įrodymas, kad esame galingi. Svarbiausia nebijoti veikti ir klysti. Suklydus visada galima pradėti viską iš naujo, ir, jau turint neįkainojamą patirtį, toliau įgyvendinti savo idėjas“, - projekto nugalėtojams linkėjo Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Sostinės savivaldybė praeitais metais paskatino dešimt jaunų vilniečių verslo idėjų, kurioms skyrė 20 tūkst. litų paramą. Pernai organizuotame „Verslauk“ konkurse ypač daug dėmesio buvo skirta inovacijoms. Tarp tokių verslo idėjų – inovatyvus turizmas Vilniuje, holograminių ir 3D vaizdo technologijų pritaikymas parodoms, energetinio tinklo optimizavimo sistema, inovatyvi įranga reklamai Bluetooth ir WiFi tinklų ryšiu, sistema dviračiams apsaugoti.

Vilniaus savivaldybės finansuojamo ir su partneriais įgyvendinamo projekto dėka nuo 2005 metų buvo įsteigtos 48 įmonės, sukurta 112 darbo vietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)