Gyventojai pyksta: vietoj kryžiaus pastatė tualetą

„2016-05-17 Skersinės g. 9, Vilniuje - koplytėlės bei kryžiaus vagystę bei išniekinimą įvykdė vyrai. Į Skersinės g. 9 sklypą vakare nuo 17-18 val iki 19-20 val juodu „Land Rover“ atvykę vyrai išniekino bei pavogė Koplytėlę bei kryžių, kurie yra saugomas paveldas“, - piktinosi gyventojai.

Kai gyventojai sukėlė triukšmą, kryžius, jų teigimu, atsirado šalia esančioje pakelėje. Jis ten guli ir dabar. Pasak gyventojų, kryžius pagal statybų projektą neturėjo būti paliestas, o dabar kryžiaus vietoje atsirado biotualetas šalia veiklą vykdantiems statybininkams.

Gyventojai išsiaiškino, kad Vilniaus miesto savivaldybės Administracija nėra davusi leidimo Koplytstulpio bet kokiam nuėmimui ar perkėlimui.

Vietoj kryžiaus pastatytas tualetas

Vis dėlto, Registrų centro duomenimis, nei pats sklypas, nei teritorija šalia sklypo nepatenka į kultūros paveldo teritoriją. Kryžius stovėjo ne privačioje, o valstybinėje žemėje, šalia kelio. Parapijos atstovai laukia pasibaigsiančio policijos tyrimo ir galvoja kryžių perkelti į kitą vietą.

Verslininkė teigė nieko nežinanti

Šalia kryžiaus buvusį sklypą, kuriame vyksta statybos, valdo įmonė „Baltic Medicine“, ši įmonė turi vos vieną darbuotoją. Įmonės direktorė DELFI teigė nieko nežinanti nei apie kryžių, nei apie tualetą.

„Ne, negirdėjau“, - paklausta, ar žino, kaip vietoj šalia jų sklypo buvusio kryžiaus atsirado tualetas sakė „Baltic Medicine“ direktorė Jelena Lebedeva.

Vėliau verslininkė teigė, kad apskritai nežino, kad šalia jų sklypo kažkada buvo kryžius: „Negirdėjau, kad būtų ten kryžius. Gal ne mūsų sklype. Nieko niekada negirdėjau apie jokį kryžių, sklypas juk ne vakar įsigytas, tai per tiek metų kažkas būtų pasakęs.“

Kol kas duomenys apie kryžiaus vagystę gyventojų yra perduoti policijai ir šie laukia tyrimo išvadų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)