Gavę vartotojų skundų Lietuvos respublikiniai būsto valdymo ir priežiūros rūmai (Būsto rūmai) kreipėsi dėl šio klausimo į Konkurencijos tarybą. Spėjama, kad pažeisdama konkurenciją savivaldybė ketina pradėti vykdyti daugiabučių namų administravimo veiklą, šias funkcijas perduodama savo įmonei „Grinda“.

Būsto rūmų prezidentas Juozas Antanaitis sako, kad šiuo metu Vilniuje administravimo paslaugas teikia apie 40 privačių įmonių ir savivaldybės įsikišimas į šią rinką pirmiausia yra ekonomiškai nenaudingas vartotojams.

„Šiuo atveju bus žlugdomos smulkiosios administravimo įmonės, dėl ko gyventojams neabejotinai brangs būsto priežiūros paslaugos. Vilniaus savivaldybės siekis leisti savo įmonei administruoti namus galimai tėra bandymas proteguoti savus kadrus į atsakingus postus. Tikėtina, kad savivaldybės įmonė nori teikti daugiabučių administravimo paslaugas tik tam, kad vėliau būtų privatizuota“, – teigia J. Antanaitis.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas naujienų agentūrai ELTA sakė, kad priekaištai savivaldybei nepagrįsti, o Būsto rūmų vadovas galimai pats atstovauja nesąžiningai konkurencijai.

„Savivaldybės įmonė „Grinda“ nesiekia monopolizuoti rinkos, priešingai, jos pagrindinis tikslas – už ekonomiškai pagrįstą kainą teikti skaidriai ir kokybiškai paslaugas.

Matyt, būsto administravimo sektoriuje susiformavusi monopolinė grupė išsigando, jeigu prie dabartinių 40 įmonių atsiras dar viena („Grinda“. – ELTA). Vertinu kaip politinį procesą iš pono Antanaičio, kuris buvo tarybos narys, išrinktas su Artūru Zuoku (buvęs Vilniaus meras. – ELTA)“ – sakė V. Benkunskas.

Vicemeras pridūrė, kad savivaldybė nedarys įtakos, gyventojai galės patys pasižiūrėti į „Grindos“ įkainius ir pasirinkti ją namo administratore.

UAB „Grinda“ remontuoja ir prižiūri gatvių ir kiemų dangas, valo, barsto ir plauna miesto gatves, lokalizuoja ir šalina avarines situacijas ir atlieka kitus miestui būtinus darbus. 100 proc. įmonės akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, kuri šiemet pavasarį perims ir sostinės šilumos ūkio valdymą.