Apie tai pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2015 metų ataskaitos pristatyme pranešė savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

„Dėkoju „Šiaulių bankui“ ir DNB už išreikštą pasitikėjimą. Su „Šiaulių banku“ pasirašyta refinansavimo sutartis 5 metams su daugiau nei 1 proc. mažesnėmis palūkanomis. Tai leis sutaupyti pakankamai daug išteklių. Šiandien su banku DNB pasirašyta sutartis, už kurią buvo mokamos labai didelės palūkanos, dėl 22 mln. eurų paskolos „Snoro“ banke refinansavimo. Vien dėl šių dviejų žingsnių nauda vilniečiams bus apie 400 tūkst. eurų per metus“, – spaudos konferencijoje sakė ji.

A. Vaitkunskienė paaiškino, kad šių sutarčių pasiekti pavyko dėl 2016 metams sudaryto skaidraus ir aiškaus biudžeto bei teigiamų pokyčių viešųjų pirkimų srityje.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sakė, kad sutaupytas lėšas bus galima panaudoti kitiems tikslams.

„Pasitikėjimas Vilniaus miestu pamažu grįžta“, – sakė jis.

Savivaldybės duomenimis, 2016 metų balandžio 17 dieną miesto skola siekė beveik 363 mln. eurų.

Piešia gražų vaizdą

Apibendrindamas metų buvimo valdžioje pasiekimus, R. Šimašius sakė, kad „pavyko pasikloti gerą taką Vilniaus skrydžiui į ateitį“.

„Vilniaus vizija – būti greičiausiu ir atviriausiu miestu Europoje, – sakė meras. – Pernai Vilniuje sukurta 6 tūkst. naujų gerai apmokamų darbo vietų, kurios leidžia tiek vilniečiams likti mieste, tiek gyventojams iš kitų Lietuvos miestų atvažiuoti čia.“

Vicemeras Linas Kvedaravičius pasakojo, kad šiuo metu rengiamas miesto judumo planas.

„Svarbu, kad įvairios paslaugos atsidurtų kuo arčiau namų, kad nebūtų nereikalingo važinėjimo. Tai vienas iš būdų kaip mažinti spūstis Vilniuje“, – sakė jis.

Vicemeras Valdas Benkunskas tvirtino, kad pastaruoju metu sostinės energetikos sektoriuje prasidėjo esminiai pokyčiai.

„Tai yra tektoninių lūžių metai, kai po daug laiko savivaldybė pradėjo kontroliuoti, kas vyksta šioje srityje – šilumos ūkis grįžta į miestiečių kontrolę“, – kalbėjo jis.

V. Benkunskas teigė, kad šiemet 9 proc. Vilniuje sumažėjusios šildymo kainos dar turi potencialo mažėti ateityje.

Vicemeras Gintautas Paluckas kalbėjo apie Vilniaus pusę, kurios „nelabai norima matyti“.

Jis pasakojo, kad artimiausiu metu daugiau dėmesio bus skiriama neįgaliesiems, šeimoms, kuriose yra alkoholiu piktnaudžiaujančių asmenų, savižudybių prevencijai.

„Tikimės, kad bent jau Vilnius pasieks tokius rodiklius, kokie yra Europos Sąjungos vidurkis“, – teigė G. Paluckas.

„Vilnius yra jaunas, gyvas ir sparčiai augantis miestas. Mūsų tikslas – kad jis būtų pats geriausias jame gyvenantiems žmonėms. Kartu su kūrybinga bendruomene klojame pamatus baseinams ir darželiams, skverams ir krantinėms. Atveriame duris verslui, menui ir naujoms idėjoms. Drauge su talentingais vilniečiais garsiname savo miestą. Prisidėkime visi, kad Vilniaus žvaigždė kiltų kuo aukščiau“, – pirmadienį žurnalistams išdalintos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2015 metų ataskaitos viršelyje cituojamas R. Šimašius.

Ataskaitoje taip pat atkreiptas dėmesys į savivaldybės įmonių pertvarką, kuria siekiama jas valdyti skaidriai ir efektyviai.

Vilniaus miesto savivaldybė kontroliuoja 11 įmonių, dalyvauja valdant 316 biudžetinių ir 71 viešąją įstaigą.

Alma Vaitkunskienė

Ataskaitoje teigiama, kad dėl efektyvesnio įmonių valdymo, gero planavimo ir nuoseklios veiklos kontrolės bendras savivaldybės įmonių neaudituotas finansinis rezultatas daugiau nei 3 mln. eurų geresnis negu 2014 metais.

„Įmonių valdymo depolitizavimas, dviejų trečdalių nepriklausomų valdybos narių įtraukimas į įmonių valdybų darbą, nepriklausomų aukštos kompetencijos ekspertų pasitelkimas tariantis dėl įmonių strategijų, valdymo, veiklos vertinimas pagal konkrečius metinius tikslus – visos šios įmonių pertvarkos priemonės tarnauja vieninteliam tikslui: kad užtikrintume aukščiausios kokybės paslaugas Vilniaus bendruomenei ir miesto svečiams“, – ataskaitoje cituojama A. Vaitkunskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)