Jis atleistas po to, kai savivaldybės kontrolieriaus tarnyba baseine nustatė įvairių pažeidimų.

Tarybos sprendimu, direktoriui bus išmokėta dviejų mėnesių išeitinė kompensacija, išmokos už nepanaudotas atostogas.

Baseinui vadovauti paskirtas viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ vadovas Mantas Paulauskas. Jis dirbs puse etato, tačiau jam būtų mokamas viso etato atlyginimas, siekiantis 1025 eurų iki mokesčių.

Spalio pradžioje paskelbtoje patikrinimo ataskaitoje savivaldybės auditoriai atkreipė dėmesį, jog įmonės skolos ir kiti finansiniai įsipareigojimai pernai gruodžio pabaigoje siekė beveik 80 tūkst. eurų, laiku nebuvo sumokamos skolos „Sodrai“, Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Tačiau tai nesutrukdė įsigyti, tikrintojų nuomone, nebūtinų pirkinių: išmaniųjų telefonų su priedais (už 640 ir už 950 eurų), plunksnakotį už daugiau nei 300 eurų. Be to, įmonės darbuotojai buvo apdrausti kaupiamuoju gyvybės draudimu – tam išleista per 3,6 tūkst. eurų.

Taip pat direktoriaus pavedimu buvo vykdoma baseino abonementų pardavimo akcija, leista įsigyti „Maxima Lt“ dovanų čekių už daugiau nei 2,6 tūkst. eurų, tačiau auditoriai nerado įrodymų, ar iš tiesų čekiai išdalinti baseino lankytojams.

Auditoriai turėjo pastabų ir dėl tinkamai neatliekamos turto, skolų inventorizacijos. Be to, pažymima, jog įstaigos administracija naudoja tris automobilius, tarp jų - du visureigius, jų išlaikymui 2014-aisiais skirta 13,6 tūkst. eurų, dar 2 tūkst. eurų skirti vieno automobilio nuomai. Tačiau savivaldybės Kontrolės komiteto nariai pasigedo direktoriaus paaiškinimų, kokioms reikmėms ir kaip automobiliai naudojami iš tiesų.

Pats A. Praniauskas BNS anksčiau teigė sprendimo jį atleisti neskųsiantis, nors su auditorių išvadomis ir nesutinka.

Savivaldybė senąjį Lazdynų baseiną yra nusprendusi griauti ir vietoje jo valstybės, savivaldybės ir europinėmis lėšomis statyti naują.

Kaip planuota anksčiau, kompleksas su baseinais galėtų kainuoti apie 18,9 mln. eurų, iš jų 16,1 mln. eurų būtų ES fondų parama, 2,02 mln. eurų - valstybės investicija, dar 0,79 mln. eurų - savivaldybės lėšos. Vilniaus vadovų teigimu, viešoji įstaiga „Lazdynų baseinas“ greičiausiai liks veikti ir kol bus statomas naujasis baseinas Lazdynuose, ji turėtų rūpintis mažesniu baseinu su 25 metrų ilgio takeliais šalia Abraomo Kulviečio mokyklos - jį savivaldybė ketina pastatyti jau kitąmet.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)