Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, Lietuvos sostinę aplenkė Rusijos didmiesčiai Maskva ir Sankt Peterburgas, kaimyninės Lenkijos sostinė Varšuva, Rumunijos Bukareštas, Turkijos didmiestis Stambulas.

Sudarant reitingą 350 miestų buvo vertinami pagal pritrauktų užsienio investicijų skaičių, naujai sukurtas darbo vietas, tiesiogines užsienio investicijas, miesto ekonominės galios augimą ir infrastruktūros plėtrą. Pagrindinis atrankos kriterijus – miesto siūlomi investiciniai kapitalo pritraukimo ir plėtros projektai 2012 metais.

Tai jau penkti metai iš eilės sudaromas reitingas. „Best to invest“ ataskaitoje atskirai išskirti vakarų, rytų Europos, Afrikos ir Artimųjų rytų geriausius investicinius projektus siūlančių miestų reitingai. Jį sudarant dalyvauja garsios tarptautinės bendrovės, tokios kaip „Investment Consulting Associates“ (ICS) ar IBM Global Business Services, rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)